17.02.2006.

Skupština Samoborskog športskog saveza prihvatila je izvješća o radu i donijela program javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2006.

Samoborski sport - prema euro standardima!

Skupština Samoborskog športskog saveza prihvatila je izvješća o radu i donijela program javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2006.

Članovi skupštine Samoborskog športskog saveza 15. veljače 2006. godine jednoglasno su prihvatili izvješća o radu Samoborskog športskog saveza u 2005. godini. Također je jednoglasno donesen Program javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2006. godinu, koji je veći za 9% u odnosu na 2005. godinu i iznosi 2.900.000,00 kn. Raspravljalo se i o Programu razvoja sporta Grada Samobora za razdoblje 2007. – 2011. godine. O smjernicama programa skup je potanko izvijestio tajnik SŠS, prof. Juro Horvat. Horvat je konstatirao kako pravi posao tek predstoji, jer valja dograditi postojeći sistem u kojem se treba u realno sačinjenom Programu razvoja postaviti konkretne i ostvarljive ciljeve, pri čemu je bitno zapošljavanje visokoobrazovanih stručnjaka – trenera. Program razvoja rezultat je nastojanja da se jasno definiraju strategija i pravci razvoja sporta do kraja ovog desetljeća, pa i dalje, a da se dosadašnje kvalitete u provođenju programa sporta Grada Samobora podigne na višu razinu. Promišlja se i o osnivanju ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Samobora. Juro Horvat je napomenuo da improvizaciji nema mjesta, nema privilegiranih, a rezultati su jedino mjerilo.

Najviše vremena se potrošilo na donošenje odluke o davanju jamstva za namjensku otplatu kredita Nogometnom klubu Samobor, koji će se iskoristiti za podmirenje troškova izgrađenog igrališta s umjetnom travom. U raspravu su se uključili Milan Garašić, Krešimir Kalingar, Dario Gaća, Nikola Bučan, Darko Šimunec, a na pitanja je odgovarao potpredsjednik Samoborskog športskog saveza i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Boris Makarun. Nakon poduže rasprave donesena je odluka o davanju jamstva, s tri glasa suzdržana.

U članstvo Samoborskog športskog saveza primljeni su Odbojkaški klub Samobor, Kickboxing klub TNT Samobor i Streličarski klub Samobor.

Članove skupštine u ime gradonačelnika i Poglavarstva pozdravili su zamjenica gradonačelnika gospođa Marica Jelenić i pročelnik Damir Fabek. Otvaranjem nove dvorane prostorni kapaciteti će se povećati 100%, a time će se stvoriti uvjeti da se samoborski sport ustroji prema euro – standardima.

Skupština je uspješno završila nakon 3 sata rada pod dirigentskom palicom predsjednika Darka Šimunca.

S.S.

 
17.02.2006.

KARATE - Vikend pripreme hrvatskih karateka u Samoboru

S obala Gradne na vrh Europe

Narednog vikenda se u Samoboru održavaju pripreme seniorske nacionalne karate postave.

Izbornik Zdenko Horvat pozvao je širi spisak najboljih hrvatskih karateka koji će se kroz naredni period pokušati izboriti za status kandidata koji će nastupiti na europskom prvenstvu u Norveškoj (Stavanger) od 4. do 7.svibnja.

Treninzi će se održavati u dvorani za borilačke sportove OŠ Bogumil Toni te u Fitness aerobic centru u Langovoj 35.

Među kandidatima su i 6 reprezentativaca iz Karate kluba Samobor-Anindol: Dario Svetić, Davor Mrzak, Edin Jusufagić, Vjekoslav Škreb, Nenad Vukobrat i Tomislav Rašidagić.

Realno je za očekivati da će barem četvero njih zastupati našu zemlju u Norveškoj.

D.Š.

 
17.02.2006.

KOŠARKA - SENIORI – prijateljska utakmica - Samobor - Jaska 75:73 (39:45)

Zadnja kontra za pobjedu

Krenuli su Samoborci punom snagom protiv jedne od vodećih ekipa B-1 lige, snažno u obrani, precizno u napadu te rješili prvu četvrtinu vodstvom od 5 razlike u svoju korist. Kako kod Samoboraca pada tempo u obrani i napadu, tako gosti preuzimaju igru i početkom drugog poluvremena vode s desetak razlike. Krajem treće četvrtine dobrom igrom Samoborci su se primakli Jaskancima na 1 poen. U zadnjoj četvrtini Samoborci serijom od 6 trica Grgečića, Petkovića te Župančića i Fatorinia po dvije, preuzimaju vodstvo do kraja utakmice, kada gosti uspijevaju izjednačiti.

Međutim, do tada najbolji Samoborac Zemljak iz kontranapada pogađa zicera za zasluženu pobjedu protiv favorita iz Jaske.

Treba pohvaliti dobru obrambenu igru cijele ekipe Samoboraca, te učinkovitost Zemljaka sa 17 i Fatorinia s 13 poena. Kod gostiju istakao se Barković sa 24 poena.

T.I.

 
17.02.2006.

RUKOMET - Samoborske rukometašice nakon stanke krenule pobjedom - Dubovac - Samobor Mercator 22:23

Maja Gorenc zaključala vrata

Nakon dvomjesečne stanke nastavljeno je prvenstvo rukometašica u drugoj ligi - zapadna skupina. Važnu pobjedu u gostima postigla je ekipa Samobor Mercatora 23:22 protiv ekipe Dubovca iz Karlovca. Cijela je samoborska ekipa vrlo dobro odigrala, a Maja Gorenc na vratima obranila je sedmerac i potom zicer 30 sekundi prije kraja za petu pobjedu i osmo mjesto na tablici. To je odličan poticaj za mladu ekipu u nastavku prvenstva u kojem je cilj biti u sredini tablice. Taj cilj trebao bi biti bliži nakon dolaska povratnica na parkete, nekadašnjih igračica svetonedeljske Sloge Miletić i Kovačić.

S utakmice u Karlovcu izdvajamo još jedan detalj - dva crvena kartona za Samoborke Miletić i Novak, možda i prestrogo dosuđeni.

U sljedećem kolu, 19. veljače, u 19,30, naše igračice igraju pred svojom publikom protiv Rudara iz Labina.

mabo

 

Skupština Samoborskog športskog saveza prihvatila je izvješća o radu i donijela program javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2006.

KARATE - Vikend pripreme hrvatskih karateka u Samoboru

KOŠARKA - SENIORI – prijateljska utakmica - Samobor - Jaska 75:73 (39:45)

RUKOMET - Samoborske rukometašice nakon stanke krenule pobjedom - Dubovac - Samobor Mercator 22:23

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002