03.02.2006.

KOŠARKA - JUNIORI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 10. kolo - Univers - Samobor 63:61 (38:32)

Sekunde dijelile od pobjede

Cijelo vrijeme zanimljive utakmice ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. U zadnjih 35 sekundi Samoborci kreću u napad s poenom razlike. S istekom napada dotad najbolji Novoselec promašuje, a Hetler uhvaćenu loptu desetak sekundi prije kraja odmah šutira, umjesto da odigra novi napad do kraja utakmice za pobjedu. Njegov šut domaći blokiraju, a Levanić odmah bez potrebe 8 sekundi prije kraja faulira njihovog igrača pod njihovim košem, koji zbog bonusa ima slobodna bacanja i pogađa oba za njihovo vodstvo. Samoborci zadnjih 8 sekundi za zadnji napad loše odigravaju, a čine i prekršaj u napadu te domaćini na isteku utakmice s još jednim pogotkom iz slobodnog bacanja potvrđuju pobjedu.

Iako su Samoborci ovu utakmicu izgubili, mogli su je isto tako i dobiti. Dojam je da bi uz manje šeprtljavo izgubljenih lopti i manje nepotrebnih šuteva za tri poena ipak pobijedili.

Kod Samoboraca odlična partija Novoselca s 29 poena, te dobre obrane Šiloboda i Hetlera sa po 11 skokova. Kod domaćina učinkovit je bio Baričević s 20 poena, a mirnu je ruku imao Čuić iz slobodnih bacanja, koji je na samom kraju donio pobjedu svojoj ekipi.

Ovim porazom Samoborci osvajaju peto mjesto u 1. županijskoj ligi, a već u subotu započinju takmičenje u mnogo važnijoj III. Hrvatskoj regionalnoj ligi za juniore, sa željom da obrane drugo mjesto od prošle godine, a eventualno i osvoje prvenstvo.

T.I.

 
03.02.2006.

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji samoborski sportaši, sportski djelatnici, sportska društva i klubovi

Nika Fleiss i Davor Mrzak!

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji samoborski sportaši, sportski djelatnici, sportska društva i klubovi

U samoborskom Hotelu Lavica održana je 27. siječnja svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Samobora za 2005. godinu. Priredba koju je vodio Mislav Maroević privukla je velik broj sportaša i javnih djelatnika, od gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca i njegovih najbližih suradnika, do predstavnika Zagrebačke županije i sportskih organizacija i društava. Ispred Hrvatskog olimpijskog odbora prisutne je pozdravio glavni tajnik Josip Čop.

Nakon što se prisutnima obratio predsjednik Samoborskog športskog saveza Darko Šimunec, dodijeljene su nagrade najboljim sportskim klubovima, udrugama, sportskim djelatnicima i sportašima.

Ovogodišnja priznanja Samoborskog športskog saveza dobili su Stjepan Bašić, član Upravnog odbora NK Samobor i predsjednik Nogometnog središta Samobor, Davor Cipek, trener u Karate klubu Samobor za mlađe uzraste i tajnik Karate saveza Zagrebačke županije, Saša Martinović, član Upravnog odbora Skijaškog kluba Samobor, Marko Marović, član Upravnog odbora Moto cross kluba Marović, sudac i voditelj moto priredaba u Rakovom Potoku i Ante Soldić – zamjenik predsjednika ŽRK Samobor Era.

Od udruga, priznanja su dobili Ženski rukometni klub Samobor - ERA i Judo klub Samobor.

Najboljom sportašicom do 15 godina proglašena je karatistica Ana Lenard, članica Karate kluba Samobor-Anindol.

Najboljim sportašem tog uzrasta proglašen je judaš Andrija Lisjak, član Judo kluba Samobor.

Nagradu za najbolju žensku ekipu Grada Samobora u 2005. godini dobio je Gimnastički klub Samobor, a nagradu za najbolju momčad Grada Samobora dobio je Karate klub Samobor-Anindol.

Među sportašicama nominiranima za onu najbolju u 2005. opet je najviše glasova dobila Nika Fleiss, članica SKI kluba Samobor, a za najboljeg sportaša proglašen je karatist Davor Mrzak, član Karate kluba Samobor-Anindol.

R.Š.

 
03.02.2006.

SKIJANJE - Održana još jedna utrka Gorenje Cro Ski pokala

Luka Krsmanović kroz led do pobjede!

SKIJANJE - Održana još jedna utrka Gorenje Cro Ski pokala

U subotu 28. siječnja održana je još jedna utakmica u nizu utrka koje se boduju za Gorenje Cro Ski pokal. Na zaleđenoj sljemenskoj stazi održan je Memorijal D. Sefića, veleslalomska utrka u kojoj velik broj natjecatelja nije završio utrku. Nažalost, ni Samoborka Lucija Krsmanović u kategoriji starijih cicibanki, a ni Nika Hipša u kategoriji mlađih cicibanki nisu uspjele utrku privesti kraju - odustale su malo prije ulaska u cilj.

Starija cicibanka Dora Hipša uspješno se othrvala uvjetima te pametnom vožnjom zauzela šesto mjesto. Mlađem cicibanu Luki Krsmanoviću niti led na stazi nije zasmetao pa je opet osvojio prvo mjesto, čime je samo povećao svoju bodovnu prednost u ukupnom poretku.

Ski klub Samobor nakon ove današnje trke čvrsto drži petu poziciju u ukupnom poretku.

Idućeg vikenda, 4. i 5. siječnja, održat će se još dvije utrke cicibana na Sljemenu, a samoborski SKI klub poziva sve prijatelje skijanja i navijače na sljemensko druženje i navijanje.

Stjepan Stanić

FOTO: Luka Krsmanović na pobjedničkom postolju utrke u Innerkremsu, kada je najboljima čestitao i Ivica Kostelić

 

KOŠARKA - JUNIORI – 1. ŽUPANIJSKA LIGA – 10. kolo - Univers - Samobor 63:61 (38:32)

U Hotelu Lavica proglašeni najbolji samoborski sportaši, sportski djelatnici, sportska društva i klubovi

SKIJANJE - Održana još jedna utrka Gorenje Cro Ski pokala

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002