14.04.2015.

Gradski prijem za nagrađane mlade članove TD Ferdo Livadić

Osvojili sve što se osvojiti dalo

Gradski prijem za nagrađane mlade članove TD Ferdo Livadić

Članovi Tamburaškog društva Ferde Livadića uspješno su nastavili s berbom medalja i priznanja ne samo u hrvatskim okvirima, nego i na međunarodnoj sceni. Vijest o najnovijem uspjehu stigla je iz Praga, gdje su na međunardnom natjecanju mladih zborova i orkestara "Young 2015 Prague" mladi Ferdići osvojili sve što se osvojiti dalo, budući da je nagrađen orkestar Zlatnom medaljom za ukupan nastup, a još su pojedinačne nagrade pripale solistu Marku Blaškoviću te dirigentici Petri Vojvodić.

Priznanje za ovaj uspjeh stiglo je i iz samoborske gradske uprave pa je tako za dio članova orkestra 14. travnja priređen prijem u gradskoj vijećnici, a čestitke su uputili samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Tom je prigodom gradonačelnik rekao da će, unatoč nepovoljnim okolnostima uslijed neažurnosti uplaćivanja sredstava s državne razine i uskraćivanja istih, Grad Samobor nastojati uvijek pomoći Tamburaškom društvu Ferdo Livadić, jer je ono to svojim radom i priznanjima i zaslužilo. Stoga je na prijemu dopredsjednik društva Dženan Lojo preuzeo i prigodnu plaketu, uz prigodne darove.

Dirigentica Petra Vojvodić, nagrađeni solist Marko Blašković i članovi orkestra ukratko su iznijeli i svoje dojmove s nastupa, uz pohvalu dirigentice da su odlučno svirali, što je žiri i prepoznao, a nagrada im je dodatna motivacija za daljnji rad i nastupe.

Dopredsjednik TD Ferdo Livadić Dženan Lojo zahvalio je Gradu Samoboru što su pomogli u realizaciji putovanja u Prag, napomenuvši da je to velika motivacija za mlade glazbenike te stoga nastoje barem jednom godišnje otići u inozemstvo zbog uočavanja različitosti i širenja vidika. Istaknuo je i da se društvo podmlađuje, u njemu djeluju četiri sekcije, a i dalje im je svaka pomoć dobrodošla, budući da je novi zakon o udrugama uveo restikcije koje otežavaju financiranje.

M.Š.

 

Gradski prijem za nagrađane mlade članove TD Ferdo Livadić

Arhiva 2015

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002