12.08.2010.

Samoborski Crveni križ organizirao je ljetovanje za učenike osnovnih škola

Desetero učenika prvi put na moru

Samoborski Crveni križ organizirao je ljetovanje za učenike osnovnih škola

I ove je godine Gradsko društvo Crvenog križa Grada Samobora organiziralo u drugoj polovini srpnja ljetovanje za djecu s područja našeg grada i okolice, i to u Selcu, u Centru za odmor i rekreaciju zaprešičkog Crvenog križa. Na ljetovanju je sudjelovalo devedesetero djece iz samoborskih osnovnih škola (Samobor,Rude, Milana Langa iz Bregane, Bogumila Tonija, Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem) o kojima je brinulo sedmero educiranih voditelja - Marica Marijanović, Zvjezdana Malović, Anita Lacmanović, Andreja Sedak Pečić, Martina Franceković, Iva Franceković i Andrija Piler.

Kamp Selce svojim sadržajima prilagođen je boravku djece i njihovim potrebama. Između ostalog, i grad Selce uređenim plažama omogućuje djeci društvene i kulturne sadržaje. Turistička ponuda nudi gostima tog djela Kvarnera različite jednodnevne izlete. Tako smo mi ove god posjetili Vrbnik na otoku Krku. Naš dan započinjao je buđenjem u sedam sati, tjelovježbom i doručkom. Prije podne provodili smo na plaži. Poslije ručka i navečer voditelji su djecu animirali organiziranjem različitih radionica (izrada nakita, likovna radionica, karaoke, maškare, filmske minute...) te sportskih sadržaja (graničar, nogomet, štafete...). O svakodnevnoj organizaciji zdravstvene zaštite brinuo je dr. Albert Gross, a posebnu pohvalu upućujemo našoj Samoborki, voditeljici škole plivanja profesorici Dijani Trčak. Zahvaljujemo i Gradu Samoboru, gradonačelniku Kreši Beljaku, na podmirenju troškova za desetero djece iz socijalno ugroženih obitelji, koja su po prvi put bila na moru.

Ujedno, pozivamo voditelje podmlatka i mladeži u samoborskim osnovnim školama, napose OŠ Bogumila Tonija i OŠ Sv.Nedelja, da se uključe u ovaj program Crvenog križa. Za dodatne informacije može se nazvati broj samoborskog Crvenog križa 3361-681.

Iva Franceković, voditeljica Kluba mladeži i podmlatka CK

 
12.08.2010.

Humanitarni koncert Možeš ti to 22. kolovoza na igralištu Lazina u Strmcu

Pomoć za daljnju rehabilitaciju

Humanitarni koncert Možeš ti to 22. kolovoza  na igralištu Lazina u Strmcu

Daniel Lazov dječak je kojem se u jednom trenutku potpuno promijenio život. U lipnju 2007. jedna bezazlena dječja igra na rijeci Sutli završila je ozlijedom vratne kralježnice pa je ostao paraliziran i od tada je u invalidskim kolicima. No, postoji mogućnost da se Daniel oporavi. Naime, operacijama su mu dosad nadomještena dva umjetna kralješka i osposobljeni gornji ekstremiteti. No, zbog toga provodi oko devet mjeseci u toplicama na rehabilitaciji, a HZZO godišnje odobrava samo 3 tjedna. Uz to, dva puta tjedno ide i na tretmane na aparatu Lokomatu, jer funkcionalni pokreti i senzorska stimulacija igraju važnu ulogu pri rehabilitaciji. Naravno, sve to nadmašuje financijske mogućnosti njegovih roditelja i obitelji, jer za pozitivne učinke je nužno barem 50 terapija, što u konačnici košta oko 30.000 kuna.

Kako bi pomogli Danijelu, koji je ove godine navršio 18 godina, i njegovoj obitelji Cheerleading klub Element, uz podršku samoborske i svetonedeljske HVIDRA-e, organiziraju humanitarni koncert za Daniela pod nazivom Možeš to i ti. Koncert će biti održan u nedjelju, 22. kolovoza, u Strmcu na nogometnom igralištu Lazina. Kako nam je rekla Danielova sestra Sanja, već u 10 sati počinje nogometni turnir na kojem će nastupiti 8 momčadi. Od 15 sati nastupit će predstavnici borilačkih sportova (KKK Strmec i JK Samobor), a od 18 sati Svetonedeljske i Velikogoričke mažoretkinje, potom Plesni klub balans, Plesni klub A te KUD Strmec. Oko 19 sati počinje i humanitarni koncert na kojem će nastupiti Gazde, a uz njih još Karizma, Cool, Kontrola zvuka i Marin Bukvić, dok se još samo čeka potvrda Davora Dretara Dreleta kao voditelja programa. Sav prihod od prodaje jela i pića ide za Danielovo liječenje.

Organizatori ističu da su im podstrek u akciji dali i koncerti podrške za stolnotenisačicu Sandru Paović koja je, nažalost, stradala u prometnoj nesreći a čija je početna dijagnoza ista kao Danielova. Dodatni motiv da koncertima Možeš to i ti pokušaju prikupiti novac za Danielovo daljnje lječenje bile su i Sandrine izjave da su joj koncerti dali podstrek i snagu za daljnji oporavak i nastavak liječenja.

Ako ne možete doći na koncert, a želite pomoći, to možete učiniti i uplatom sredstava na posebni žiro račun za Daniela Lazova (njegov je OIB 95455352676, a kunski račun 3114884449 otvoren je u Zagrebačkoj banci - IBAN: HR9723600003114884449, SWIFT: ZABAHRXX).

M.Š.

 

Samoborski Crveni križ organizirao je ljetovanje za učenike osnovnih škola

Humanitarni koncert Možeš ti to 22. kolovoza na igralištu Lazina u Strmcu

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002