17.05.2010.

Oldtimer klub Stari kotači uspješno održao 15. Hrvatski Classic Marathon

Svi uspješno odoljeli kiši

Oldtimer klub Stari kotači uspješno održao 15. Hrvatski Classic Marathon

Kiša je 16. svibnja gotovo tijekom cijeloga dana pratila 15. izdanje Hrvatskog Classic Marathona oldtimera, koji su se u organizaciji strmečkog Oldtimer cluba Stari kotači uputili trasom dvoraca Hrvatskog zagorja. Ružno vrijeme je, nažalost, prepolovilo prošlih godina uobičajeni odaziv na ovaj atraktivan rally. Ipak, sa svojim limenim ljubimcima, ovaj put pretežno na četiri kotača, iako je bilo i onih hrabrih, trojica, koji su došli na dva kotača, na cjelodnevnu vožnju s ispitima spretnosti, od starta s Trga Ante Starčevića u Svetoj Nedelji do cilja u Orešju uputile su se i sretno vratile 44 posade iz Kopra u Sloveniji, Varaždina, Čakovca, Zaboka, Zagreba, Samobora i Svete Nedelje, odnosno Strmca. Vozilo se trasom Sveta Nedelja-Zaprešić-Veliko Trgovišće-Kumrovec-Veliki Tabor- Klanjec-Kraljevec na Sutli-Donja Pušća-Podsused-Orešje.

U klasi A nastupio je samo jedan vozač, Miroslav Robić iz Oldtimer kluba Samobor s najstarijim vozilom na rallyju, Škodom 422 iz 1930. U klasi C prvi je bio Krešimir Martinec iz Starih kotača, drugi Boško Odak i treći Josip Librić, obojica iz Udruge starodobnih vozila i tehnike Samobor. U klasi D prvo je mjesto osvojio Željko Šoršak iz OTK Samobor, drugi je bio Drago Kovar iz OTK Zagreb, a treće je mjesto pripalo Damiru Kolcu iz OTK Međimurje. U klasi terenskih vozila prva je pozicija pripala Miroslavu Jenku iz samoborskog oldtajmerskog kluba, a druga Željku Kozlovcu iz strmečkih Starih kotača. U poretku vozačica prva je Andrea Weber iz OTK Stari kotači, druga Ivana Šimunić iz OTK Zagreb, a treća Aleksandra Robić iz OTK Samobor. Najstariji motocikl bio je Zundapp s bočnom prikolicom iz 1944. Konačan poredak klubova na 15. Hrvatskom Classic Marathonu bio je sljedeći: 1. OTK Stari kotači, 2. OTK Samobor, 3. OTK Zagreb.

Pokrovitelji rallyja bili su Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica grada Svete Nedelje, a prvi znak za start dao je svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin.

Edi Kirschenheuter

 
17.05.2010.

Izložbom u prostoru TZ Zagrebačke županije najavljena događanja na svetonedeljskim jezerima

Četiri jezera prepoznata i u Europi

Izložbom u prostoru TZ Zagrebačke županije najavljena događanja na svetonedeljskim jezerima

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, otvorena je izložba fotografija, trofeja i ribolovnog pribora, koju je, najavljujući ovogodišnja događanja na svetonedeljskim jezerima, postavila TZ Svete Nedelje.

- Na području Grada imamo četiri prekrasna jezera - Kerestinec, Orešje, Rakitje i Strmec, koja su u suradnji s ribolovnim udrugama uvrštena u našu turističku ponudu. Na jezeru Rakitje, tradicionalno, prve subote u rujnu organizira se Fišijada, koju posjeti više od 2000 ljudi, dok se na jezeru Orešje od lani organizira Gastro-etno festival Dragi naš kaj. Ove godine manifestcija će se održati 6. lipnja - rekla je Ksenija Gabriša, predsjednica Turističke zajednice Svete Nedelje.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Drago Prahin, istaknuvši da je uz svetonedeljska jezera dosad uređeno oko deset kilometara biciklističkih staza i šetnica. Za otvorenja je s ponosom rečeno da na svetonedeljska jezera ribu dolaze loviti i sportski ribolovci iz Austrije, Njemačke, Rusije, Engleske, Finske...

M.B.

 

Oldtimer klub Stari kotači uspješno održao 15. Hrvatski Classic Marathon

Izložbom u prostoru TZ Zagrebačke županije najavljena događanja na svetonedeljskim jezerima

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002