20.04.2010.

Samoborski maturanti u pokušaju postavljanja novog plesnog rekorda

I ove godine pleše se quadrilla

Samoborski maturanti u pokušaju postavljanja novog plesnog rekorda

Grad Samobor prihvatio je zamolbu Športskog plesnog kluba Samobor za sudjelovanje u projektu Maturantska parada 2010. godine – najveća četvorka na svijetu za Guinessov rekord. Naime, popularna maturantska quadrilla plesala bi se i ove godine, 21. svibnja, s ciljem obaranja još jednog rekorda najvećeg sinkroniziranog plesa na svijetu. Do sada je u projekt uključeno 20-ak gradova iz svih županija, a broj se stalno povećava.

Samobor se u projekt uključio 2008. godine, na opće zadovoljstvo svih maturanata, a da bi isto bilo i ovaj put organizatorima je potrebno osigurati pokrivanje troškova poduke maturanata i razglasa te dozvoliti korištenje Trga kralja Tomislava, kao i omogućiti postavljanje male pozornice na Trgu i pokrivanje troškova opreme maturanata (majice s logotipom, kišobrani i zviždaljke). Troškovi programa po učeniku bili bi 70 kuna, a budući da Samobor ove godine ima oko 250 maturanata Grad bi trebao osigurati oko 18 tisuća kuna, što je i odobreno.

Maturantska parada 2010. godine – najveća četvorka na svijetu za Guinessov rekord trebala bi biti održana u petak, 21. svibnja, od 10:30 do 13 sati na središnjem samoborskom trgu.

K.S.

 
20.04.2010.

Jedriličarski klub Samobor i ove godine povezuje gradove prijatelje

Prvomajska regata prijateljstva do Staroga Grada

Jedriličarski klub Samobor i ove godine povezuje gradove prijatelje

U organizaciji Jedriličarskog kluba Samobor nastavlja se prošle godine započeti Samobor Cup, prvomajski susret gradova prijatelja, Samobora i Staroga Grada na Hvaru.

Ovogodišnji polazak na regatu prijateljstva bit će 30. travnja, kada se iz Samobora kreće prema Splitu i marini Kaštela i, baš kao i prošle godine, jedri do Staroga Grada na Hvaru na ukupno pet jedrilica. Organizatori očekuju da će samoborska jedriličarska delegacija i ovaj put brojati 40-ak članova, među kojima će, osim članova JK Samobor, biti i predstavnici samoborskih firmi, obrta, medija i predstavnika Grada te njegovih institucija, kako bi se ostvarili ciljevi zamišljeni prilikom planiranja Samobor Cupa. Naime, želja je organizatora bila da se, osim promocije jedriličarstva, ovom regatom ojačaju veze dvaju gradova prijatelja, ali i da se proširiti dosadašnja dobra poslovna i turistička suradnja Samobora i Staroga Grada. Tako će druženje s prijateljima na Hvaru biti iskorišteno i za promociju Samobora i samoborskih poduzetnika na Samoborskoj noći, a trodnevno druženje, prije povratka u Samobor, obilježili bi i popratni programi poput škole jedrenja, odmjeravanje snaga u pripremanju lokalnih delicija i slično.

Jasno, želja je organizatora uživati i u čarima jedrenja pa će i ove godine biti održana jedriličarska regata na relaciji Kaštela - Stari Grad. Dva plova trebala bi dokazati da i Samoborci posjeduju solidne jedriličarske vještine, ali i biti iskorištena da se nauči koji trik od "starogrojskih" majstora jedrenja.

Više o svemu, kao i o mogućnostima uključivanja u ovaj višestruko koristan projekt, koji želi postati samoborsko-starogradska tradicija, te o prošlogodišnjem 1. Samobor Cupu, može se doznati na www.jks.hr.

K.S.

 

Samoborski maturanti u pokušaju postavljanja novog plesnog rekorda

Jedriličarski klub Samobor i ove godine povezuje gradove prijatelje

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002