13.03.2010.

Hrvatsko-američki bračni par Piljek u Samoboru otvorio Centar za kiropraktiku i integrativnu medicinu

Svjetska iskustva u Perkovčevoj 66

Hrvatsko-američki bračni par Piljek u Samoboru otvorio Centar za kiropraktiku i integrativnu medicinu

Leci koji su krajem veljače pozvali Samoborce na "put ka vitalnom životu" uz veliki "Tao" izazvali su znatiželju u gradu koji je poznat po svojem specifičnom odnosu prema dotepencima. Naime, iza novootvorenog Tao centra u Perkovčevoj 66 stoji hrvatsko-američki bračni par Piljek, koji je godine svog iskustva u radu u komplementarnoj medicini i wellness industriji diljem svijeta odlučio pretočiti u samoborski Centar za kiropraktiku i integrativnu medicinu.

Dr. Saša Piljek je stručnjak u komplementarnoj medicini, odnosno, rekli bi pojednostavljeno, za kompletno zdravlje. Međunarodno je poznat i cijenjen te je tražen zbog svog znanja i terapijskih sposobnosti, koje je usavršavao od Londona, Tajlanda, Bahama, SAD-a i te Južne Afrike.

Dawn Piljek je pak međunarodno priznati stručnjak u industriji zdravlja i ljepote. Radila je na prestižnim mjestima, kao što su The Canyon Ranch i LaPaloma Resort, bila je voditelj "maritime" odjela najvećeg svjetskog spa operatera Steiner Leisure Limited, direktor operacija za Atlantis Resorts, a svojim inovativnim stilom stvorila je i održavala nekoliko spa centara od projekta do realizacije za američki Vital Life World. Inače, samoborski centar u vlasništvu je upravo VLW-a, što znači da je Tao centar Samobor dio mreže wellness profesionalaca s velikim znanjem i iskustvom te jednim zajedničkim ciljem na umu - optimalnim zdravljem i dobrobiti koja je usmjerena isključivo na um, tijelo i duh.

Kako su nam rekli Piljekovi, ruka gospođe Dawn vidjet će se uskoro i kroz obogaćenje ponude centra. Naime, trenutno se u Perkovčevoj 66 pružaju kiropraktičke i homeopatske usluge, a vrlo skoro će ponuda biti obogaćena i kvalitetnim wellness programom s masažama i kozmetičkim tretmanima. U međuvremenu, ističe Saša, interes Samoboraca i drugih klijenata za Tao centar Samobor je iznenađujuće velik. To i ne čudi s obzirom da je dobro poznata učinkovitost kiropraktike u otklanjanju problema kao što su bolovi i ukočenost u vratu, degeneracija kralježnice, umor, vrtoglavica, problemi s tlakom, išijas, bolovi u križima... Homeopatija, pak, mnogima još uvijek zvuči neobično i novo, iako se radi o medicinskom pristupu koji ima višetisućljetnu tradiciju.

- Ono što je bitno je da ljudi shvate da ih ne liječimo mi, nego tijelo smo sebe liječi. Mi služimo samo kao neka mapa prema zdravlju i na svakome je hoće li tu mapu slijediti ili ne. Inače, svakog pacijenta koji dođe u Tao centar Samobor pokušavamo educirati, kako bi znao što se događa tijekom tretmana i objasniti mu da je zdravlje njihova odgovornost te da je preventiva najbitnija. To mora postati kultura življenja i zato pokušavamo dogovoriti s Outfitom održavanje seminara na kojima bismo ljude upoznali s važnosti vježbanja, vode, pravilnog disanja... - ističe dr. Saša Piljek.

Svi zainteresirani za upoznavanje s Centrom za kiropraktiku i homeopatiju mogu svakodnevno doći u Perkovčevu 66 ili se raspitati o terminima na 3326-842, kao i posjetiti web stranicu www.tao.hr gdje su dostupne sve potrebne informacije o Tao centru Samobor.

K.S.

Ljubav na prvi pogled

Ljubav prema Samoboru, kažu Saša i njegova američka supruga Dawn, rodila se već pri prvom susretu.

- Svake godine dolazili smo nekoliko puta u Samobor, a prvi puta kada smo došli supruga je rekla da bi tu mogla živjeti, jer ovaj grad ima neku dušu, energiju. Nakon što nam se rodila kćer odlučili smo da odraste ovdje, u ovakvom smirujućem okruženju. Osim toga, Samobor je i idealno mjesto za posao s kojim se već godinama bavimo – pojašnjava Saša, koji je iskustva kao doktor kiropraktike, orijentalne i istočnjačke medicine sakupljao na gotovo svim kontinentima, a od 22. veljače ih nudi i svima koji posjete Tao centar Samobor.

 

Hrvatsko-američki bračni par Piljek u Samoboru otvorio Centar za kiropraktiku i integrativnu medicinu

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002