16.02.2010.

U povodu Dana zaljubljenih u OŠ Bogumila Tonija izabrane su missice i misteri viših razreda

Ludo Valentinovo pod paskom vjeroučitelja

U povodu Dana zaljubljenih u OŠ Bogumila Tonija izabrane su missice i misteri viših razreda

Učenici OŠ Bogumila Tonija već su navikli pisati ljubavna pisma u školi kada se približi Valentinovo. Svi šalju poruke u kojima otkrivaju za koga im srce kuca ili pak svojim prijateljima upućuju riječi zahvale. No, ove su se godine potpuno "otkačili" na programu u povodu Dana zaljubljenih. Svaki je razrednik unaprijed dobio zadatak da u svom razredu provede natjecanje za izbor miss i mistera. Izabrani parovi suočili su se na ovom programu, gdje su se predstavljanjem na različite načine trebali dokazati kao najbolji među svojim vršnjacima.

Program je bio osmišljen tako da su miss i mister svojim predstavljanjem najprije trebali ostaviti dojam na stručni žiri. Neki su se parovi doista potrudili pa su prisutni vidjeli nekoliko skečeva, plesova, čuli dosta viceva, bila su demonstrirana i dva sporta, a jedan je par oduševio i svima nam znanom pjesmom. Drugi su bili previše uzbuđeni pa su se predstavili jednostavnije, jedva čekajući da zbrišu s pozornice.

Sljedeći zadatak u osvajanju prestižne titule bio je kratak test znanja. Natjecatelji su imali pet minuta da odgovore na nekoliko pitanja o Danu zaljubljenih i sv. Valentinu. Neki su se parovi ovdje zaista iskazali te si na taj način osigurali bodovnu prednost.

Većini natjecatelja najnezgodniji je bio zadatak u kojem su trebali u duetu otpjevati pjesmu. Ovdje je svakom paru pomogla podrška razrednika i ostalih učenika njihovog razreda koji su se uključili u njihovu izvedbu.

Do posljednjeg zadatka, plesanje valcera, već je bila pobijeđena trema i natjecatelji su se koncentrirali na pokrete koje izvode. Međutim, koncentrirani na vlastite noge ne razmišljamo tko je iza nas. Zato je tu bilo zabijanja, guranja, vučenja, ali iznad svega – dobre zabave.

O ishodu ovog malog natjecanja i proglašenju najboljih odlučivao je žiri sastavljen od tri člana - ravnateljice škole Milene Kolarec te pedagoginje i knjižničarke. U pomoć je u jednom trenutku morao uskočiti i profesor glazbene kulture Igor Kos, koji je također pomogao organizaciji karaoka pratnjom na glasoviru. Cijeli program osmislio je i organizirao vjeroučitelj Mario Sobočan.

Titulu najboljeg svaki je par osvojio s malenom prednošću. Kod 5.a i 5.e razreda prvotno je bio izjednačen broj bodova, a potom je presudila uigranost svih učenika 5.e razreda pri izvedbi pjesme Srce nije kamen. Tako su za miss i mistera petaša izabrani Sara Ivanić i Tvrtko Mataušić (5.e). Od šestih razreda najboljima su proglašeni "akači" Nika Tandarić i Luka Bosnar. Miss i mister sedmaša postali su Dunja Koletić i Roko Guberina iz 7.b. Osmaši su se izvrsno pripremili i oborili nas s nogu, a samo s bodom razlike najboljima su proglašeni Valerija Bellini i Filip Jakopec (8.b).

Svi kandidati zapravo su pobjednici, a dodijeljena im je i nagrada – ulaznica za novootvoreno samoborsko klizalište. Onima, pak, koji su bili najbolji među najboljima, dodijeljena je i diploma, a misice su okićene i krunom. Ostali nose u sebi iskustvo koje će se jednoga dana pretvoriti u uspomenu.

I.H.

FOTO: 8.b - Valerija Bellini i Filip Jakopec

 

U povodu Dana zaljubljenih u OŠ Bogumila Tonija izabrane su missice i misteri viših razreda

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002