14.05.2007.

U Svetoj Nedelji novinari odmjeravali umješnost u kuhanju lovačkog gulaša

Najbolje kuha Hypo Times

U Svetoj Nedelji novinari odmjeravali umješnost u kuhanju lovačkog gulaša

Svetonedeljski trg ovoga su vikenda preplavili novinari iz Grada Zagreba te Zagrebačke, Krapinsko-Zagorske, Sisačko-Moslavačke i Karlovačke županije. Povod je bilo prvo natjecanje vezano za 7. Prvenstvo Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. U natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa, a izvan konkurencije je nastupilo još 5 ekipa. Svetu Nedelju je predstavljala ekipa Svetonedeljskog lista, dok je Radio SVN kuhao izvan konkurencije s obzirom da su oni izborili direktan nastup na 7. Prvenstvo Hrvatske. Sunčani dan izmamio je na trg mnoštvo zainteresiranih građana, kako bi pogledali ovaj nesvakidašnji događaj u svojem gradu.

Prvo mjesto osvojila je ekipa HTV-a Dobro jutro Hrvatska, drugi je bio Radio 049, a treće mjesto osvojio je Hrvatski radio II. program. Svi su se oni direktno plasirali na Prvenstvo Hrvatske, dok su se osvajači od 4. – 7. mjesta plasirali u polufinale koje se održava 1. srpnja u Čakovcu. No, da ne bi bilo zabune čiji je gulaš bio najbolji - najveći broj bodova osvojio je gulaš koji je pripremila ekipa Hypo Times, koja se natjecala izvan konkurencije. Svaka pohvala domaćinu, Limariji Sebastijan, na dobroj organizaciji natjecanja.

Sandra Starjački

svetanedeljalive.com

 
14.05.2007.

Zoo Vili Shop već 12 godina izgrađuje svoju poziciju na zahtjevnom tržištu kućnih ljubimaca

Ljubimci vlasnika kućnih ljubimaca

Zoo Vili Shop već 12 godina izgrađuje svoju poziciju na zahtjevnom tržištu kućnih ljubimaca

Imate li psa, mačku, ribice ili nekog drugog kućnog ljubimca, sva je prilika da ste bar jednom navratili do Zoo Vili Shopa. Sva je prilika i da ste zadovoljni izašli iz dućana, jer da nije tako, Zoo Vili danas ne bi bio smješten na čak tri lokacije. Naime, ljubaznu i stručnu 15-članu Zoo Vili ekipu, osim u Samoboru, možete naći u Zagrebu i u Karlovcu. Na pitanje kako se do toga došlo, vlasnik Krešo Telebar odgovara da uspjeh nije stigao preko noći.

U počecima, koji su smješteni u 1994. godinu, radili su samo supruga Renata i on po sistemu "ujutro u dućanu, popodne u nabavi i dostavi". Danas su u obiteljskom biznisu i Krešin brat i punica, a renome koji je Zoo Vili Shop vremenom izgradio, kaže Krešo, stvoren je prije svega zahvaljujući inzistiranju na kvalitetnoj ponudi.

- Sve što možete vidjeti u boljim dućanima u Europi, imamo i mi. Hill's, Eukanuba, Pro Plan, Pedigre, Whiskas, sve to imamo, jer ne želimo uzimati raznu škart robu, nego samo ono što je kvalitetom potvrđeno vani i što je po preporuci veterinara. S našim dobavljačima radimo već godinama i zbog te dugogodišnje suradnje stekli smo povjerenje koje nam omogućuje da stalno imamo neke akcije. Već je teško naći bilo koji artikl u dućanu, a da uz njega nema neki poklon ili neka druga pogodnost – ističe Krešo, koji se može pohvaliti kako je kvalitetom "pokriven" u svim segmentima. Naprimjer, za ljubitelje ptica tu su najbolje svjetske krletke proizvođača Ferplasta. Inače, obilje informacija o ponudi može se saznati na www.zoo-vili.hr.

Zanima li vas, pak, akvaristika, primijetit ćete poseban sjaj u Krešinom oku. Bez pretjerivanja, Zoo Vili dućan u Utrinama raj je za zaljubljenike u riblji svijet, što potvrđuju i razni internet forumi gdje su svi redom puni hvale za Zoo Vili shop.

– Svi naši akvariji su atestirani, a radimo i akvarije po mjeri. Imamo morsku i slatkovodnu akvaristiku, najveći izbor bilja, riba i opreme. Također, prvi smo u Hrvatskoj koji uvozimo i prodajemo koralje, što je pod kontrolom Ministarstva kulture, s papirima kojima se dokazuje da je sve legalno – nabraja Krešo kojeg zaustavljamo "u letu" kako bismo ga pitali što je s kopnenim ljubimcima. Nimalo iznenađujuće, saznajemo da Zoo Vili nudi nabavu kućnih ljubimaca od zamoraca, hrčaka i zečeva do pasa i mačaka raznih pasmina sa svim potrebnim veterinarskim papirima.

– Osim toga, suradnja Zoo Vili shopa s Veterinarskom stanicom Samobor i Ambulantom Maza je na zavidnom nivou, a surađujemo i sa Studiom za šišanje pasa Tina, tako da možemo reći kako smo potpuno zaokružili uslugu za ljubimce – objašnjava Krešo, napominjući da su uvijek spremni za sugestije mušterija, od kojih je velik broj uz Zoo Vili već godinama.

– Trudimo se, savjetujemo ih, maksimalno izlazimo u susret i uvijek stavljamo naglasak na uslužnost – zaključuje na kraju Krešo. Sve navedeno lako je provjerljivo u zagrebačkim Utrinama na adresi Hrastin prilaz bb, u Karlovcu na adresi Mažuranićeva obala 2 i u Perkovčevoj 61 u Samoboru. I, da ne zaboravimo, idete li u Zoo Vili u Perkovčevoj, obavezno pozdravite Alkija. Tko je bio, znat će...

Kruno Solenički

 

U Svetoj Nedelji novinari odmjeravali umješnost u kuhanju lovačkog gulaša

Zoo Vili Shop već 12 godina izgrađuje svoju poziciju na zahtjevnom tržištu kućnih ljubimaca

Arhiva 2007

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002