29.04.2007.

Okorjeli alternativac u zagrljaju predstavnika majke Crkve

Brišu se granice!

Okorjeli alternativac u zagrljaju predstavnika majke Crkve

Dok je sin Mihovil u crkvi sv. Anastazije odrađivao svoju firmu, njegov otac Drago Plečko, okorjeli alternativac i poklonik joge čekao je u kafiću kod Župančića s čivavom (žive vage kile i pol) i nakon ceremonije se pojavio ispred crkve.

Na opće iznenađenje okupljenog puka, porazgovarao je sa svoja dva prijatelja, vlč. Vladom Bogdanom i vlč. dr. Vjekoslavom Huzjakom i slikao se s njima. Tako je nastao ovaj jedinstveni ekumenski dokument koji ukazuje na toleranciju crkvenih otaca i činjenicu da prijateljstvo ne poznaje filozofskih granica.

S.S.

 
29.04.2007.

Osnovna škola Samobor velikom završnom priredbom obilježila 50. godišnjicu svoga rada

Pokazali što sve znaju

Osnovna škola Samobor velikom završnom priredbom obilježila 50. godišnjicu svoga rada

Rođendanska proslava iz snova stigla je svome kraju - pola vijeka za čovjeka, nakon čitavog niza raznovrsnih manifestacija, obilježeno je na koncu velikom centralnom priredbom u prostorijama škole - slavljenice. Točnije, ispred njih, jer je lijepo vrijeme omogućilo da sadašnji i bivši učenici, roditelji i učitelji Osnovne škole Samobor svoje znanje, umijeće i sreću zbog 50 godina njihove škole, prikažu na pozornici na otvorenom. Inače, kad već spominjemo prostorije, službeno su otvoreni aneks škole i soba za svečanosti (koju je školi poklonio Joža Prudeus pa se od milja zove Jožina soba).

Gotovo trosatna mješavina pjesme, plesa, slikanja, recitacija i svega ostalog nastalog u neobuzdanoj kreativnoj suradnji učenika i učitelja bila je čak i prekratka da bi se obuhvatilo sve ono što je Osnovna škola Samobor dala u svojih 50 godina Samoboru i Samoborcima. Kroz nju je prošlo više od 5 i pol tisuća djece, a gotovo 70 posto Samoboraca, izračunao je netko, prošlo je kroz školu na Stražniku. Dobar dio njih došao je i na središnju priredbu pogledati kako će se to proslaviti pola stoljeća bivšeg "Jankića", a osim gledanja imali su prilike upoznati i učeničku spretnost na brojnim štandovima na kojima su se nudile rukotvorine školaraca. Na pozornici, pak, redali su se literati, glumci, jezičari, folkloraši, likovnjaci i gosti - FA Mladost, KUD Oštrc, TD Ferde Livadića sa solistima Đurđicom Pleše i Sinom Gluščićem, VA Samoborke, slovenski prijatelji iz Osnovne škole Šmartno te, naravno, zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić, nekad i sama učiteljica u OŠ Samobor, koja je obećala daljnju potporu Grada.

Ravnateljica škole Vesna Lokner Kralj iskoristila je priliku kako bi zahvalila svim prijateljima, učenicima, učiteljima i profesorima škole koji su radili u školi od 1957. godine. Pokazalo se na koncu da je premalo ne samo tri sata rođendanske priredbe, nego da je i pozornica trebala biti kudikamo veća da bi primila nastavnike svih generacija Osnovne škole Samobor. Ipak, svi su se nekako uspjeli stisnuti kako bi se na koncu napravila velika završna, rođendanska fotografija.

Kruno Solenički

Hypo banka darovala računala

Dodatni razlog za veselje u povodu 50. rođendana Osnovne škole Samobor omogućila je i samoborska Hypo-Alpe-Adria Bank. Naime, kako su mnogi Samoborci upravo u školi na Stražniku stekli svoja prva znanja, a među njima i dio zaposlenika Hypo Alpe-Adria-Bank, ona se odlučla barem donekle odužiti svojoj školi i to donacijom računalne opreme. Računalnu opremu koja će se koristiti za opremanje školske informatičke učionice ravnateljici Vesni Lokner Kralj uručila je voditeljica samoborske podružnice Hypo Alpe-Adria-Bank Irena Franceković.

 
29.04.2007.

Razbibriga u sunčano subotnje popodne

Tu smo gdi jesmo

Razbibriga u sunčano subotnje popodne

Sunčano subotnje popodne izmamilo je u grad brojne šetače željne opuštanja u "sačuvanom kulturno povijesnom ambijentu" Samobora kao takvog.

Neki su sjeli uz kavu, neki uz Gradnu, a neki su se, bogme, i spustili u samo korito prelijepog potoka kod Lovačkog roga i grickali komadiće dreka.

Ukusi su različiti, ali nam je sudbina ista.

Tu smo gdi jesmo.

R.Š.

 

Okorjeli alternativac u zagrljaju predstavnika majke Crkve

Osnovna škola Samobor velikom završnom priredbom obilježila 50. godišnjicu svoga rada

Razbibriga u sunčano subotnje popodne

Arhiva 2007

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002