17.09.2005.

Samobor se počeo buditi iz ljetnog drijemeža

Od Old Nick's-a do Luxora

Samobor se počeo buditi iz ljetnog drijemeža

Cijelo se ljeto svi u gradu žale kak nemaju kamo izaći i kak nema ekipe, tak da smo jedva dočekali da počne sezona pa da se koji birc isprsi i da ne moramo ić do Zagreba ili, u krajnjem slučaju, do Jaske. Nije da imam nešto protiv susjednog nam gradića, ali se mora priznat da je postotak istočnjački orijentiranih bendova i klubova u kojima se preferira takva glazba tamo iznadprosječan, dok mi u Samoboru još i nekako guramo s dva - tri takva bircuza. Možda koji vikend svratimo i na neko od tih mjesta, da vidimo kakva je tamo ekipa i dal se stvarno tako dobro zabavljaju kako se priča.

Ovog smo vikenda ipak krenuli umjerenije, tek tolko da se odmah ne zaletimo ili slučajno ne preforsiramo. Što se petka tiče, najbolji live program, a kako mi se čini i jedini, je u Old Nick's-u na Trgu. Dečki iz Twenty fingersa sviraju čisto OK, samo imam dojam da je ekipa malo ukočena. Gazda veli da će dečki još koji vikend potegnuti iz Rijeke do Samobora, pa si nekak mislim da je u redu da ih i mi još koji put poslušamo.

U subotu smo startali negdje oko desetke. Glavni favorit su nam definitivno bili Gustafi, ali kiša nas je opet zeznula. Koncert Gustafa, kojim bi sve samoborske pivopije proslavile deseti rođendan svoje glavne baze - Scout cluba, odgođen je do daljnjega. Svi koji su se nabrijavali na koncert, utjehu su brzo pronašli na šanku, a gazda nam je s osmjehom obećao neku novu proslavu u skoroj budućnosti. Ukratko, nakon treće pive, svi su zaboravili na nesuđeni im koncert, a proslava koje nije bilo sasvim je dobro uspjela.

Naše drugo odredište te večeri bio je Disco club Luxor, koji na našu veliku radost u novu sezonu ulazi nepromijenjenog imena. Ekipa iz Luxora poklonila nam je besplatan koncert Crvene jabuke, pa smo morali svratiti, makar i na kratko. Žeru Samoborci znaju jednako dobro kao i Parni valjak (koji je u posljednjih pet godina apsolutni rekorder u broju nastupa u našem gradu) pa ni atmosfera nije bila loša. Red sentiša, red veseljaka, Žerine obožavateljice u prvim redovima - uglavnom, svi zadovoljni. Moje su cure ipak malo živcirali stiskavci, pa smo krenule natrag u grad. U Old Nick's-u sve puno (pa normalno - subota je još uvijek udarni dan za izlazak). Atmosfera je bila bolja nego u petak, plesala se salsa i svi su bili dobro raspoloženi. Sve pohvale vlasniku koji očito prati trendove koje nameću zagrebački pubovi tog tipa, jedino što mi se čini da su Samoborci malo umjereniji ili možda samo malo sramežljiviji od Zagrepčana.

Sat, dva nakon ponoći švrljamo još na brzinu po nekim, u to vrijeme obično punim, kafićima, al od ekipe ni "e". U Luxoru prevelika gužva na ulazu, a uvijek se u društvu nađe i netko full gladan, pa cijela ekipa brzo seli do Dar - Mara.

Nedjelja ko nedjelja, tradicionalno najbolja u Gradni. Ovog su puta svirali Little Pigeonsi, trojka koja u ovoj kombinaciji najčešće svira country blues, a pojedinačno sviraju i u nekim malo poznatijim bendovima tipa Zadruge ili Fali peti. Gaža je trajala do desetke, taman da sutra na poslu svi budemo kolko- tolko normalni.

Maja Cvetković

FOTO: Little Pigeonsi U Gradni

 

Samobor se počeo buditi iz ljetnog drijemeža

Arhiva 2005

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002