12.05.2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje proslavilo 70 godina rada

Godine idu, ponos i zadovoljstvo rastu

U najvećem vatrogasnom domu na području Grada Samobora, onom u Cerju, punih 70 godina rada svečanom skupštinom proslavilo je u subotu, 11. svibnja, domaće Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje. Svečanost je započela mimohodom 120 vatrogasaca, predstavnika tridesetak dobrovoljnih vatrogasnih društva, uz, naravno, vatrogasce Cerja, nakon kojeg je prijavak zamjeniku gradonačelnika Željku Stancu i nazočnom glavnom zapovjedniku svih samoborskih vatrogasaca Mladenu Žitkoviću podnio predsjednik društva Željko Kupres. Državnu i vatrogasnu himnu odsvirao je mladi orkestar DVD-a Plešivica, nakon čega su se svi uputili u prostorije doma na svečanu sjednicu.

Brojne goste i uzvanike pozdravio je predsjednik društva Željko Kupres, a tajnik DVD-a Cerje Darko Kupres nazočne je podsjetio na povijesni put društva, istaknuvši važne događaje u 70 godina njegova postojanja; od osnivanja, gradnje doma i uspjeha na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Posebno je istaknuo svekoliku i svesrdnu potporu koju DVD Cerje uživa od strane Grada Samobora, svojih sumještana i čelnika lokalnog mjesnog odbora. Društvo danas broji 22 vatrogasca obučenih za intervencije te 23 podupirajuća člana, koji, na sreću, posljednjih godina nisu imali puno posla, ali se zato stalno usavršavaju i pomažu svojoj zajednici na druge načine.

Uslijedila je dodjela priznanja i počasnica vatrogascima Cerja, onima koji također bilježe okrugle obljetnice, od 10 do 40 godina rada u vatrogastvu, svim prijateljskim društvima i starijim članovima, te predstavnicima vatrogasnih zajednica i postrojbi Grada Samobora i Zagrebačke županije, kao i donatorima i sponzorima koji su im omogućili proslavu ove značajne obljetnice.

Uz stol pun poklona kojima su ih darivali gosti, nazočnima su se pozdravnim riječima obratili Mladen Žitković i Željko Stanec, koji su prije toga predsjedniku uručili zahvalnice Grada Samobora i Vatrogasne zajednice, naglasivši još jednom kako su vatrogasci, od kada postoje, ponos društva i lokalnih zajednica, ne samo kao znalci svog posla, već i kao stupovi razvoja društvenog i kulturnog života u svojim sredinama.

Ponosni i zadovoljni, Cerjani su se iskazali i svojom gostoljubivošću - svoje goste i sumještane počastili su finom večerom, pićem i domaćim kolačima, a prava vatrogasna zabava potrajala je do dugo u noć uz zajedničku pjesmu i glazbu Fakina.

M.K.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje proslavilo 70 godina rada

Arhiva 2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002