12.05.2019.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje proslavilo 70 godina rada

Godine idu, ponos i zadovoljstvo rastu

U najvećem vatrogasnom domu na području Grada Samobora, onom u Cerju, punih 70 godina rada svečanom skupštinom proslavilo je u subotu, 11. svibnja, domaće Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje. Svečanost je započela mimohodom 120 vatrogasaca, predstavnika tridesetak dobrovoljnih vatrogasnih društva, uz, naravno, vatrogasce Cerja, nakon kojeg je prijavak zamjeniku gradonačelnika Željku Stancu i nazočnom glavnom zapovjedniku svih samoborskih vatrogasaca Mladenu Žitkoviću podnio predsjednik društva Željko Kupres. Državnu i vatrogasnu himnu odsvirao je mladi orkestar DVD-a Plešivica, nakon čega su se svi uputili u prostorije doma na svečanu sjednicu.

Brojne goste i uzvanike pozdravio je predsjednik društva Željko Kupres, a tajnik DVD-a Cerje Darko Kupres nazočne je podsjetio na povijesni put društva, istaknuvši važne događaje u 70 godina njegova postojanja; od osnivanja, gradnje doma i uspjeha na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Posebno je istaknuo svekoliku i svesrdnu potporu koju DVD Cerje uživa od strane Grada Samobora, svojih sumještana i čelnika lokalnog mjesnog odbora. Društvo danas broji 22 vatrogasca obučenih za intervencije te 23 podupirajuća člana, koji, na sreću, posljednjih godina nisu imali puno posla, ali se zato stalno usavršavaju i pomažu svojoj zajednici na druge načine.

Uslijedila je dodjela priznanja i počasnica vatrogascima Cerja, onima koji također bilježe okrugle obljetnice, od 10 do 40 godina rada u vatrogastvu, svim prijateljskim društvima i starijim članovima, te predstavnicima vatrogasnih zajednica i postrojbi Grada Samobora i Zagrebačke županije, kao i donatorima i sponzorima koji su im omogućili proslavu ove značajne obljetnice.

Uz stol pun poklona kojima su ih darivali gosti, nazočnima su se pozdravnim riječima obratili Mladen Žitković i Željko Stanec, koji su prije toga predsjedniku uručili zahvalnice Grada Samobora i Vatrogasne zajednice, naglasivši još jednom kako su vatrogasci, od kada postoje, ponos društva i lokalnih zajednica, ne samo kao znalci svog posla, već i kao stupovi razvoja društvenog i kulturnog života u svojim sredinama.

Ponosni i zadovoljni, Cerjani su se iskazali i svojom gostoljubivošću - svoje goste i sumještane počastili su finom večerom, pićem i domaćim kolačima, a prava vatrogasna zabava potrajala je do dugo u noć uz zajedničku pjesmu i glazbu Fakina.

M.K.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cerje proslavilo 70 godina rada

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002