15.02.2019.

Konferencija za medije u povodu 193. Samoborskog fašnika

Na fašničkoj "baušteli" bilo bu posla za sve

Sudeći po interesu medija, čiji su se novinari, fotografi i snimatelji, zajedno s predstavnicima organizatora, pokrovitelja i sponzora, stiskali u najpoznatijoj samoborskoj krčmi Gabreku 1929 u petak, 15. veljače, na konferenciji za medije upriličenoj u povodu 193. Samoborskog fašnika, za sve njih sigurno bude posla barem od 22. veljače do 5. ožujka, jer ove godine u Samoboru "Posel se deli na fašničkoj baušteli".

Slogan ovogodišnjeg Fašnika ne garantira samo dobar posao onima koji će, već uobičajeno, udovoljavati potrebama brojnih gostiju, već i vrhunsku zabavu svima koji će pratiti fašnički program tijekom dva vikenda i na fašnički utorak. Opsežan i vrlo raznolik zabavno-glazbeni i sportski program, koji će se tijekom Fašnika odvijati na 4 lokacije u gradu, predstavili su sami fašnički likovi – Sraka, Princ, Sudec i Fiškal, te predstavnice organizatora - Turističke zajednice grada Samobora, direktorica Martina Paladina i izvršna organizatorica Marijana Obad Slamar, kojima su se na pressici pridružili zamjenici samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec te zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

"Ukratko" - svakog dana birat će se najbolje maske, a one koje se najviše budu dojmile članova stručnog žirija vidjet ćemo u velikom finalu završnog dana 193. Samoborskog fašnika. Od ove godine među maskiranim pukom kretat će se i Fašnička patrola, koja će samoinicijativno nagrađivati one maškare koje možda nisu spremne za izlazak na fašničku pozornicu, ali su svojim dobrim raspoloženjem zaslužile biti primijećene.

Nagrade će zaslužiti i oni koji obiđu 14 ugostiteljskih punktova i to dokažu pečatima u Fašničkoj putovnici, koja je ove godine ujedno i Radna knjižica. Ispunjenu Putovnicu/Radnu knjižicu treba dostaviti do 5. ožujka u ured Turističke zajednice kako bi se završne večeri izvukli i dobitnici vrijednih nagrada.

Prijepodnevni vikendi tradicionalno će biti namijenjeni najmlađim maškarama, dok će poslijepodneva nuditi programe i za one starije maske, svake večeri uz glazbenu završnicu i besplatni koncert, a redom nastupaju: Mladen Grdović (petak, 22. veljače), Neno Belan i Fiumens (subota, 23. veljače), Gazde (nedjelja, 24. veljače), Klapa Intrade (petak, 1. ožujka), Songkillers i TBF (subota, 2. ožujka), Slavonske lole (nedjelja, 3. ožujka) te Let 3 i El Combo (utorak, 5. ožujka).

Uz njih, za čarobne glazbene trenutke tijekom fašničkih vikenda pobrinut će se i Roko Vušković, Endi, Kreativni nered, Trilikum, Krivi smjer, Daddy Cool, King Size, Fakini...

Za najaktivnije maškare pripremljene su i sportsko-zabavne aktivnosti, tradicionalni Srakotrk za maskirane mališane, novoizmišljeni Fašnički triatlon na klizalištu u bivšoj vojarni, a demonstrirat će se i umijeće vožnje bagera žmirečki, jer se sprema i zabavna Bauštelska utrka. Središnjim trgom prodefilirat će i samoborski mjesni odbori: Gradska četvrt Južno naselje, zajedno mjesni odbori Vrbovec i Medsave te Domaslovec, Konščica, Hrastina, Rude i Celine. Nasmijati se možete i uz satirične listove Sraku i Ričet, koji su i ove godine besplatni za sve posjetitelje.

No, kako će naši gradski oci vrlo skoro ključeve Grada morati predati fašničkoj vlasti, nije ih se ovaj puta ništa ni pitalo, a sve što o ovogodišnjem Samoborskom fašniku želite još znati ili se pak dodatno informirati, možete doznati u gradskom uredu Turističke zajednice na Trgu kralja Tomislava ili na www.fasnik.com, www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.

M.K.

 

Konferencija za medije u povodu 193. Samoborskog fašnika

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002