18.07.2018.

Prometna regulacija za vrijeme radova u Obrtničkoj ulici

Do jeseni: strpljenje, disciplina i... strpljenje

Prometna regulacija za vrijeme radova u Obrtničkoj ulici

Zbog radova na rekonstrukciji Obrtničke ulice za sav je promet zatvorena Obrtnička ulica, od raskrižja s Ulicom Ljudevita Šmidhena, do raskrižja sa Starogradskom ulicom.

Obilazni pravac za stanare Stražnika i naselja Vrhovčak je preko zapadne obilaznice (kroz Otruševac).

Promet osobnih i teretnih vozila ukupne mase do 5 tona prema naseljima Rude, Smerovišće i Slani Dol odvija se preko Ulice Ivana Perkovca, u smjeru trga te kroz Trg kralja Tomislava i Ulice Ferde Livadića, u oba smjera.

Promet teretnih vozila odvija se preko zapadne samoborske obilaznice, dok linije javnog gradskog prijevoza prometuju Livadićevom ulicom, uz naizmjenično propuštanje na dijelu Ulice Ljudevita Šmidhena (od raskrižja s Ulicom Ferde Livadića do raskrižja s Obrtničkom ulicom), čime su zadržana sva postojeća autobusna stajališta.

Iz Grada Samobora mole sve vozače, sugrađanke i sugrađane za strpljenje i razumijevanje kako bi se predviđeni radovi obavili u ugovorenom roku.

R.Š.

 
18.07.2018.

Otvoreni radovi u Obrtničkoj ulici radi izmjene prometne regulacije u centru Samobora

Za veću sigurnost pješaka u centru grada

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec sa svojim je suradnicima u srijedu, 18. srpnja, obišao gradilište u Obrtničkoj ulici, gdje počinju višetjedni radovi kojima će u konačnici biti uspostavljena nova regulacija prometa u centru grada. Kako je najavljeno, do početka nove školske godine Obrtničkom ulicom prometovat će se jednosmjerno u smjeru od Šmidhenove prema Starogradskoj ulici, Livadićeva ulica također postaje jednosmjerna iz smjera Starogradske prema Šmidhenovoj, s parkirališnim mjestima, što će olakšati uvjete za zatvaranje glavnog trga za potrebe većih manifestacija te sigurnost svih sudionika u prometu, posebno djece koja polaze OŠ Samobor na Stražniku. Stoga će, na kraju, biti rekonstruirana i Stražnička ulica.

O ovim izmjenama u Gradu Samoboru već se dugo razmišlja, a nova prometna regulacija, nakon analiza i mišljenja stručnjaka te prikupljenih podataka o broju vozila i količini ispušnih plinova tijekom dana, trebala bi riješiti velike jutarnje gužve i prometne čepove u centru grada. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, osim mišljenja MUP-a, svoje će reći i Ministarstvo kulture i Konzervatorski odjel, jer je taj dio Samobora zaštićen i kao kulturna baština.

R.Š.

 

Prometna regulacija za vrijeme radova u Obrtničkoj ulici

Otvoreni radovi u Obrtničkoj ulici radi izmjene prometne regulacije u centru Samobora

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002