27.12.2016.

Pred kraj godine završeni radovi na brojnim samoborskim prometnicama

Lakše i sigurnije u prometu

Krajem godine približava se kraju još jedna građevinska sezona. Dobre vremenske prilike omogućile su odvijanje radova i u prosincu, kako bi se oni završili na vrijeme i kvalitetno.

U svrhu veće sigurnosti građana izgrađena je nova pješačko– biciklistička staza u Ulici grada Wirgesa, a dodatan značaj ovoj investiciji je i postavljanje nove LED rasvjete koja će uštedjeti energiju i dati moderniji izgled ovom dijelu grada.

Radovi u Dalmatinskoj ulici također su završeni, a osim uređenja prometnice izvedene su i nove pješačke staze te parkiralište.

Novo je uređena i Ulica Matice iseljenika koja vodi prema Bobovici, a na proljeće je planirana i izgradnja kružnog toka na ulasku u naselje.

I Galgovo je dobilo novu prometnicu u samom centru naselja, Bogovićevu ulicu, a u susjednim Molvicama izgrađena je nova pješačka staza.

U prosincu je dovršena izgradnja društvenog doma u Javorku u mjesnom odboru Grdanjci, a u Velikoj Jazbini izvode se radovi na proširenju dijela prometnice.

S ciljem daljnjeg razvoja gradskog područja, Grad Samobor krenuo je u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni. Radovi su uključivali izgradnju vodovoda i kanalizacije te izgradnju prometnica.

Uređenjem prometne mreže dat će se dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne.

Prometnice će biti asfaltirane i tako u potpunosti dovršene kad se izvedu svi potrebni priključci.

Stanovnicima Žumberka ove će zime biti lakše putovati preko novog mosta kod naselja Kršlini, koji je oštećen tijekom elementarne nepogode u lipnju ove godine.

Radovi se nastavljaju na proljeće.

P.A.

 

Pred kraj godine završeni radovi na brojnim samoborskim prometnicama

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002