26.11.2016.

Tribina Savjeta mladih Grada Samobora o problemima ovisnosti među mladima

Put do dna je kratak, a povratak težak

Nije tajna da većina mladih širom svijeta teško ostvaruje svoje želje, ambicije i potencijale koji bi ih mirno trebali prevesti u svijet odraslih i zrelo doba, u kojem bi svojim znanjem i sposobnostima trebali općenito doprinositi društvu i okruženju u kojem žive. Hrvatska tu nije nikakav izuzetak. Dapače, ako se svedemo u europski okvir, nemamo se, uz rijetke izuzetke, čime pohvaliti, a razlozi su svima dobro poznati.

Tim povodom Savjet mladih Grada Samobora, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, organizirao je tribinu o problemima ovisnosti među mladima pod sloganom "Zar je dno vrh?", koja je okupila članove Savjeta, studente i srednjoškolce, koji su otvoreno razmijenili iskustva sa stručnjacima iz različitih područja rada s mladima.

Sve ih je međusobno upoznala ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda pa su naši mladi Samoborci o svojim problemima, ali i idejama kako ih ublažiti ili riješiti, mogli razgovarati s predstojnicom UNICEF-ova ureda u RH Valentinom Otmačić, predstavnikom Udruge gradova Mariom Žuličekom, ravnateljicom samoborskog Centra za socijalnu skrb Natašom Koražijom, voditeljem Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimirom Tišmom, socijalnom pedagoginjom Klinike za psihijatriju i prevenciju ovisnosti Vrapče Sanjom Jelić, zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković i ostalim sudionicima tribine.

Put od vrha do dna je vrlo kratak kada su u pitanju ovisnosti, problemi su veliki i sve izraženiji, a povratak u normalan život je težak i dugotrajan. Grad Samobor će napokon, nakon više od dvadeset godina, otvaranjem Centra za mlade svojim učenicima i studentima pružiti mogućnost da se izraze i pokažu što mogu i znaju.

Podržimo ih i potaknimo da ostvare svoje snove.

M.K.

 

Tribina Savjeta mladih Grada Samobora o problemima ovisnosti među mladima

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002