10.10.2016.

Tribine gradonačelnika idu dalje

I mali zahvati rješavaju velike probleme

U prvom tjednu ovog, sedmog po redu, ciklusa prva tribina gradonačelnika na terenu održana je u utorak, 27. rujna, u Hrastini Samoborskoj. Građane je najviše zanimala mogućnost izgradnje nogostupa od Domaslovca do Caffe bara Kirbi, za što je najavljeno projektiranje. Potom su se predstavnici Grada uputili u Domaslovec, a stanovnike je zanimala mogućnost rekonstrukcije prometnica kroz naselje.

U Medsavama je ključno pitanje dovršenje društvenog doma, što je i obećano, a u Vrbovcu nogostup od rotora prema naselju i nastavak nogostupa prema Farkaševcu.

Stanovnici Celina Samoborskih žele rješavanje pitanja vodovoda te rekonstrukciju prometnice prema Katanici i novom mostu na Gradni, dok je u Farkaševcu ključno pitanje izgradnje sustava kanalizacije i nogostupa u dijelu naselja.

Nastavak prometnice kroz naselje najvažnije je za stanovnike Savršćaka, a mještani Gradne za plan za sljedeću godinu predložili su projekt rekonstrukcije prometnice koja povezuje Samobor i Gradnu te projektiranje mosta.

Mještani Klokočevca istaknuli su važnost osiguranja prijelaza za djecu iz smjera Klokočevca prema školi u Bregani. U Bobovici je prioritet uređenje prometnica kroz naselje, dok stanovnike Bregane zanima kada će dobiti dodatna tijela javne rasvjete. Također, ističu važnost uređenja nogostupa prema prioritetima koje predlaže mjesni odbor.

U Podvrhu je glavna tema bila produljenje igrališta koje koriste vatrogasci, a u Lugu produžetak nogostupa u Ulici Ljudevita Posavskog.

Mještani Male Jazbine predložili su, između ostalog, uređenje prometnice prema Mlinu i završetak radova na izgradnji fekalne odvodnje.

Sanacija klizišta prioritet je u mjesnom odboru Smerovišće, a javna rasvjeta i prometnica prema društvenom domu želja je stanovnika Malog i Velikog Lipovca.

U ovom se tjednu, zbog proslave Dana grada Samobora, tribine ne održavaju. Nastavljaju se od utorka, 18. listopada, kada su prve na redu Klake, a okupljanje je u 18 sati u društvenom domu. Istog dana, u 20 sati tribina se održava na igralištu u Podgrađu Podokićkom.

U srijedu, 19. listopada sa gradskim čelnicima susrest će se mještani Grdanjaca, Breganice i Višnjevca Podvrškog u 18 sati u društvenom domu u Grdanjcima te Jarušja i Noršić Sela u vatrogasnom domu u Jarušju s početkom u 20 sati.

Obzirom na udaljenost područja, u četvrtak, 20. listopada, održat će se samo jedna tribina, u lovačkom domu u Grandovici u 18 sati, za mještane Budinjaka i Stojdrage, a u petak, 21. listopada gradski čelnici posjetit će Rude u 18 sati u vatrogasnom domu te Braslovje u društvenom domu u 20 sati.

Građani će i nadalje biti informirani o održavanju tribina putem plakata i letaka, objavom na službenoj internet stranici i društvenim mrežama Grada Samobora te putem medija.

P.A.

 

Tribine gradonačelnika idu dalje

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002