29.06.2016.

25. sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Bit će novca i za besplatne udžbenike

25. sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Svetonedeljski vijećnici brzo i efikasno odradili su redovnu 25. sjednicu Gradskog vijeća, koja je održana u utorak, 28. lipnja, a na kojoj su raspravljene 4 točke dnevnog reda.

Većinom glasova prihvaćena je odluka da u naredne dvije godine nerazvrstane ceste na području Grada Svete Nedelje održava Obrt Vrančić, čija je ponuda, vrijedna preko 8 milijuna kuna, uključujući PDV, i jedina stigla na javni natječaj i zadovoljila uvjete. Na ovu odluku osvrnula se vijećnica Romana Semenić, koja je primijetila kako se i na druge gradske natječaje javlja uglavnom po jedan ponuđač te je naglasila kako bi natječaje, osim na gradskim internet stranicama i u Narodnim novinama, trebalo objavljivati i u drugim medijima. Gradonačelnik Drago Prahin odgovorio je kako se Grad pridržava Zakona o javnoj nabavi, a da se isto događalo kada su natječaje objavljivali i drugdje. Napomenuo je i da su natječaji zahtjevni pa drugi ponuđači vjerojatno ne udovoljavaju uvjetima, a od 1. srpnja ponude na natječaje zaprimat će isključivo elektronskim putem. Da u svemu nema ništa sporno pojasnila je i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Svete Nedelje Biserka Delač, na što je primjedbu imao vijećnik Žarko Mihina, koji je rekao kako je ponuda nedorečena, jer u njoj nije navedeno što će se sve raditi i kako će taj novac biti utrošen. Na njegovu primjedbu nadovezao se vijećnik Ivica Vojvodić, koji je istaknuo kako je od samog imena izvođača i visine ponude važnija kvaliteta napravljenih radova, na što mu je gradonačelnik Prahin odgovorio kako za sve takve radove postoje garancije, u ovom slučaju je to 1,4 milijuna kuna i 100 tisuća kuna pologa, uz nadzor ovlaštenih tijela.

Prihvaćena je i odluka kojom se Vodoopskrbi i odvodnji dozvoljava gradnja vodoopskrbnog cjevovoda u VI. Rakitskom odvojku, nakon što je tu česticu Grad najprije otkupio i uknjižio u vlasništvo, kako bi se moglo početi raditi.

S time u vezi vijećnika Ivicu Vojvodića zanimalo je zašto ne postoji registar nerazvrstanih cesta, kako bi se znalo koje su prometnice u gradskom vlasništvu, te prigovorio kako nije još dobio popis državne imovine na području Grada Svete Nedelje, koji je tražio. Vojvodić je imao i prigovor na zapisnike sa sjednica Gradskog vijeća, jer smatra da su tek formalni i nepotpuni, na što mu je pročelnica Delač odgovorila kako se vlasništvo uobičajeno provjerava tek prije svake gradnje.

M.K.

AKTUALNI SAT

Romana Semenić pitala je što je s besplatnim udžbenicima za svetonedeljske osnovnoškolce, gradnjom kanalizacije od Kerestinca do Svete Nedelje, te poplavljivanjem Obrtničke ulice za vrijeme jačih kiša. Gradonačelnik Prahin odgovorio je da će svi đaci dobiti besplatne udžbenike, jer se ta točka priprema za sljedeću sjednicu, nakon završenih pregovora sa Školskom knjigom i nakon rebalansa proračuna, jer za to treba osigurati 1,5 milijuna kuna u proračunu. Što se tiče navedene kanalizacije, radove je preuzeo Zagrebački holding, koji ima svoj terminski raspored, a dodatan problem su i neriješeni imovinsko-pravni odnosi koji sve usporavaju.

Ivica Vojvodić tražio je odgovore na pitanje uređenja Mitnice, gdje su radovi stali, te nadstrešnice za autobusnu stanicu u Novakima. Gradonačelnik je rekao kako nadstrešnica čeka okončanje nabave, a radove na Mitnici uvjetuju konzervatori.

Problem odlaganja otpada u blizini silaska s autoputa u Svetu Nedelju postavio je Stjepan Bošnjak, na što je gradonačelnik odgovorio kako je to jedino odlagalište u vlasništvu Grada i sada privremeno služi za odlaganje određene vrste otpada.

Na pitanje Freddyja Burića kada će biti gotovi planovi uređenja dječjih igrališta, Prahin je odgovorio kako su isti napravljeni te će biti predstavljeni mjesnim odborima da bi građani mogli dati svoje primjedbe ili prijedloge za poboljšanja.

Kada će se krenuti s uređenjem Rakitske ceste zanimalo je vijećnika Žarka Mihinu. Obzirom da Županijska uprava za ceste nije završila projekt do kraja, a on bi trebao obuhvatiti i dio Ulice dr. Franje Tuđmana, nije sigurno kada će radovi početi, ali već ovaj tjedan trebali bi znati hoće li se napraviti barem dijelom rekonstrukcija Rakitske ceste od rotora do ciglane, pojasnio je gradonačelnik.

Vijećnik Stjepan Bošnjak pitao je tko je ovlašten da postavlja i uklanja bazne stanice na području Grada i na gradskom zemljištu, a gradonačelnik je pojasnio kako je to u ingerenciji resornog ministarstva, jer do 2013. godine, nakon izmjene Zakona o zemljišnim knjigama, kojim je utvrđeno što je gradsko, a što državno zemljište, nije se znalo u čijem je vlasništvu zemljište na kojima su bazne stanice.

 

25. sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002