08.06.2016.

Konferencija za medije u povodu započetih radova na uređenju samoborskog Centra za mlade

Pametno iskoristiti ponuđeni prostor

Ispred nekadašnjeg restorana za časnike u bivšoj samoborskoj Vojarni Taborec održana je u srijedu, 8. lipnja, konferencija za medije u povodu početka radova na izgradnji i uređenju budućeg Centra za mlade. Brojne generacije naših mladih sugrađana dugo su iščekivale ovaj trenutak, jer u našem gradu još od početka osamdesetih godina, kada je zatvoren Samoborski omladinski klub, popularni SOK, nije postojao prostor, klub ili dvorana namijenjena ponajprije njima.

O projektu vrijednom gotovo 5 milijuna kuna, otvarajući radove, kratko je govorio gradonačelnik Krešo Beljak, koji je istaknuo važnost otvaranja ovog prostora za mlade te najavio kontinuitet u daljnjem uređenju cijelog prostora bivše vojarne. Također, poželio je svojim mladim sugrađanima da pametno iskoriste ovaj prostor te da što više sudjeluju u kreiranju programa i svih drugih događanja koja će se tamo odvijati.

Zgrada bivšeg časničkog restorana preuredit će se u veliku centralnu multimedijalnu dvoranu (400 m2) namijenjenu koncertima, kino projekcijama, kazališnim predstavama i drugim sličnim sadržajima, a uz nju su predviđene dvije manje dvorane, uredi i prostorije za edukaciju, izložbeni prostor, sanitarije, kao i ugostiteljski objekt. Klizalište se također seli na prostor pokraj Centra za mlade, a mjesta će biti i za rad ostalih udruga mladih.

O planiranim programima govorila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda. Naglasila je kako će se okosnica sadržaja temeljiti na zabavi, informiranju i zapošljavanju (Z.I.Z. program), sve u suradnji sa Savjetom mladih Grada Samobora, studentima, volonterima, kao i onima koji svoje ideje žele pretočiti u neki posao. Vojvoda je najavila i stranicu Centra za mlade na Facebook mreži te pozvala sve da svojim prijedlozima i idejama doprinesu sadržajnosti planiranih programa i tako aktivno sudjeluju u budućem radu centra.

Zadovoljstvo konačnim početkom radova na Centru za mlade izrazila je i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, no najviše razloga za veselje imao je predsjednik Savjeta mladih Grada Samobora Dominik Baltić, koji je, zahvalivši gradskim čelnicima na razumijevanju, odličnoj suradnji i svemu do sada učinjenom, poručio kako će mladi Samoborci itekako znati iskoristiti dobiveni prostor.

Završetak radova na Centru za mlade očekuje se već do kraja ove godine pa ostaju tek slatke brige oko dopunjavanja sadržaja i programa koji će se tamo odvijati.

Na kraju, naše mlade podsjetit ćemo još samo da je od vanjskog izgleda uvijek važnije ono što je unutra.

M.K.

 

Konferencija za medije u povodu započetih radova na uređenju samoborskog Centra za mlade

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002