07.06.2016.

Dodijeljena priznanja i nagrade učenicima i njihovim mentorima za uspjeh na državnim i međunarodnim natjecanjima

Izvrsni rezultati na svim poljima

U Galeriji Prica je u ponedjeljak, 6. lipnja, upriličeno svečano primanje i dodjela nagrada samoborskim učenicima i njihovim mentorima za rezultate koje su tijekom ove školske godine ostvarili na državnim i međunarodnim natjecanjima. Iz godine u godinu naši mladi sugrađani postižu sve bolji uspjeh na ovim natjecanjima, i to na svim poljima – u sportu, glazbi, kao i znanjem iz pojedinih predmeta u kojima se natječu.

Dvoranu Galerije Prica tako je ove godine u potpunosti ispunilo čak 150 učenika u pratnji svojih mentora, kojima je čestitke najprije uputila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, zahvalivši im što svojim znanjem, umijećem i trudom pronose ime svojega grada na najljepši i najbolji mogući način.

Uz nju, svečanoj dodjeli nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, viši savjetnik za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Marijan Kižlin, viša savjetnica Službe za društvene djelatnosti samoborske ispostave Ureda državne uprave Maja Rađenović Fijan, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola Grada Samobora.

Zaslužena priznanja i prigodne nagrade iz ruku zamjenice gradonačelnika redom su primili svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natjecanjima, priznanja su dobili i oni koji su sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima, a velikim pljeskom djeca su pozdravila svoje učitelje i profesore, odnosno mentore koji su ih pripremali za najviši rang natjecanja.

Grad Samobor i dalje će, kao i do sada, ulagati u školstvo i obrazovanje i više od onoga što je zakonom predviđeno i obavezno, jer vrijednost i rezultati koji se vraćaju kroz uloženo daleko su veći i trajniji.

Glazbeni užitak pripremili su svima također nagrađeni kolege, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, mladi saksofonist Jan Tominić i klarinetistica Lucija Bošković, uz klavirsku pratnju prof. Roberta Batelića.

Svi zajedno potom su se nastavili družiti uz zakusku koju su im pripremili učenici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

M.K.

 

Dodijeljena priznanja i nagrade učenicima i njihovim mentorima za uspjeh na državnim i međunarodnim natjecanjima

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002