31.03.2016.

Zoran Milanović, kandidat za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, predstavio je u Samoboru svoj program

Zoran Milanović: Moj smjer je - naprijed!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, u sklopu kampanje za predstojeće unutarstranačke izbore, 30. ožujka gostovao je u Samoboru. Dvorana umirovljenika u Kompareovoj ulici bila je premala za sve samoborske SDP-ovce i simpatizere koji su došli čuti što im Milanović, kojem su se na ovom skupu pridružili Boris Lalovac i ostali bliski suradnici, ima za poručiti.

Jasno, koncizno, samouvjereno, bez zadrške, uz primjere iz života i vlastitog političkog iskustva, Milanović je odgovarao na postavljena pitanja tečnom zagrebačkom kajkavštinom i podružio se sa Samoborcima. A pitanja su bila brojna; od onih o trenutnom stanju unutar stranke, suradnji s drugim strankama, posebice s Mostom i HDZ-om, reformama, ekonomiji, bankama, braniteljima i svemu što svakodnevno muči građane.

Milanović je siguran u snagu SDP-a kao stranke, što se, kako je naglasio, potvrdilo i na prošlim parlamentarnim izborima, kada je rezultat bio jako tijesan, a i nakon izbora stranka ne pada i ima podršku velikog broja hrvatskih građana. Ono što ih čini jakima je upravo način na koji provode i ove unutarstranačke izbore, po konceptu "jedan član – jedan glas", što smatra svojim osobnim velikim postignućem od kada je na čelu stranke. O protukandidatu Zlatku Komadini rekao je tek toliko da će izbori pokazati tko ima veću podršku članstva, ali je i napomenuo da je posve normalno da se tijekom kampanje u jednoj demokratskoj stranci, kao što je SDP, vade sva raspoloživa sredstva i argumenti ne bi li se pobijedilo, te da smo svjedoci i žešćim sukobima kandidata u kampanjama ne samo kod nas, nego i drugdje u svijetu.

Svoj program naziva Naš smjer temelji na 15 smjernica, od kojih je svaka okrenuta budućnosti i, prije svega, zdravom i sistematskom napretku stranke, društva i države u cjelini. Ključna je tu strateška orijentacija okupljanja i povezivanja srodnih lijevih i liberalnih stranaka i partnera, koji svoje programe također temelje na socijaldemokratskim, antifašističkim i slobodarskim vrijednostima modernog društva.

Rezultate izbora za predsjednika SDP-a saznat ćemo u subotu, 2. travnja.

M.K.

 

Zoran Milanović, kandidat za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, predstavio je u Samoboru svoj program

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002