28.03.2016.

Crpna stanica u Otruševcu napreduje sporo, ali nesigurno

Zbilja, do kada mislite odugovlačiti?

Crpna stanica u Otruševcu napreduje sporo, ali nesigurno

Fotografija na kojoj je neugledna građevina, a trebala bi to biti crpna stanica u Otruševcu, govori podosta o investitorima, izvođačima i svima uključenima u ovaj poduhvat koji traje i traje...

Građevinska dozvola izdana je 2012. godine, a ispisan grafit na kućici "Dokle mislite odugovlačiti" govori nešto i o "zadovoljstvu" mještana nezavršenim građevinskim podvigom.

R.Š.

 
28.03.2016.

Uskršnje čudo na Otruševcu

Ni papirića, ni vrećice, a ni platna!

Uskršnje čudo na Otruševcu

U čuda vjeruje još samo nas nekoliko s Čudomerščaka. A da su ona stvarno moguća uvjerio sam se, eto, baš na Uskrs. Bogu su bila potrebna tri dana da izbavi svog sina iz doline suza, a tek dva dana prošla su od objave na ovom portalu pa da nestane cijela hrpetina smeća! Taman kad sam iz iskustva saznao da će svakog dana biti sve veća.

Da podsjetimo: netko je prekjučer iskrcao pun kamion otpada na put koji uz Otruševečko groblje vodi u šumu, a danas, na sam Uskrs, smeću ni traga! Isus je u grobu ostavio bar komad platna, a ovdje nije ostao ni papirić. Da je bar ostalo nešto, da ne mislim da sanjam. Šuma čista - sva blista. Svjedok Josip Librić, koji svakoga dana tuda prolazi, kaže da je to djelo samoga Krista. Gdje je do jučer bilo smeće, sada cvjeta cvijeće... Librić nije s Čudomerščaka, ali je iz Rudarske drage, a to je blizu, dugo se znamo... Prekrižil se na tom mestu dvaput. Za svaki slučaj je prešel kupiti i sveću.

Ja sam drugi svjedok ovog čuda. Moj Olympus se ne računa u svjedoke, ali sve je to zabilježio, a ja kao nevjerni Toma guram prst u jaglace i tražim tragove, stope vragove. Smeće je iskrsnulo pred Uskrs i nestalo za dva dana. Uistinu je nestalo. Nismo mogli ništa drugo nego zaključiti da su čudni puti Gospodnji. Popili smo svaki po jednu lozu ljutu, stoječki, tu na putu (rasušili smo se skoro od korizme!) i poželjeli da svaki dan bude Uskrs. Bar do Božića.

Romeo Ibrišević

P.S.

Servus i najte kaj zamerit! Fala dragom Bogeku kaj je prosvetlil pamet onom kaj je iskrcal to smeče. Vjerojatno je sam i došel to pobrat kad je videl da mu je to slučajno opalo z kamiona. Drugi put nek javi pa idemo skup do Librića na grunt. Jučer je uz šunkicu i jajca blagoslovil i litru šljivovice. Rekel sam mu da ju čuva za ovakve nenadane situacije.

Ak se još nije spovedil, sad je prilika!

 

Crpna stanica u Otruševcu napreduje sporo, ali nesigurno

Uskršnje čudo na Otruševcu

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002