07.03.2016.

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

934 člana za 2580 sati rada

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

5. je ožujka u Hotelu Lavica, uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoja Frankića, zapovjednika JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željka Koščice te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor.

Goste je uvodno pozdravio i sjednicu Skupštine otvorio predsjednik Damir Domin, a tajnica Ivana Kokot pročitala je izvješće o radu i financijsko-materijalnom poslovanju za 2015. godinu. Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 175 raznih aktivnosti (bez prijevoza vode), u kojima su sudjelovala 934 člana, pri čemu je utrošeno 2580 sati rada. Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor sudjelovalo u 29 vatrogasnih intervencija, 5 vatrogasnih vježbi, 21 radnoj akciji, 2 natjecanja, te je izvršilo 6 osiguranja, u što ulaze i najveće samoborske manifestacije - Samoborski fašnik, međunarodna brdsko-biciklistička utrka na Tepcu te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor bilo je sudionik akcije "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", u sklopu koje je održana preventivna akcija čišćenja Park šume Tepec te je nastavljena izvrsna suradnja s OŠ Samobor, Samoborskim muzejom, LU Srna Samobor, MK Stari grad Samobor, GČ Gornji kraj - Hamor, Crvenim križem, Crkvenim zborom svete Anastazije, Udrugom oživljena povijest Samobor, Energo Inspektom, Turističkom zajednicom grada Samobora, Gradom Samoborom te ostalim gradskim institucijama.

Prigodno je obilježen i mjesec svibanj kao mjesec zaštite od požara, a u listopadu je u sklopu tzv. integriranog dana na temu "Zaštita i spašavanje", u suradnji s JVP Samobor, provedena vježba evakuacije u kojoj su uz primjerena predavanja sudjelovali i svi učenici škole zajedno sa zaposlenicima. Cilj vježbe bio je učenike i zaposlenike Osnovne škole Samobor upoznati s postupkom evakuacije i spašavanja u uvjetima sličnim stvarnom požaru.

Održavane su radne akcije, sastanci, natjecanja, prigodna polaganja vijenaca i odavanja počasti te prijateljska i radna suradnja s dobrovoljnim vatrogasnim društvima u zemlji i inozemstvu.

Na kraju sjednice članovima društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice, i to za 20 godina djelovanja u društvu Davoru Sečenu, Ivanu Rešetaru, Marku Dominu, Predragu Crnokraku i Robertu Bogolinu, a za 30 godina djelovanja Ivici Močanu. Vatrogasna priznanja i spomenice za 40 godina rada i djelovanja dobili su Franjo Grgurić, Zlatko Fresl, Željko Peles i Željko Sambolek, a spomenice i priznanja za čak 50 godina aktivnosti dobili su Jurica Domin, Vladimir Domin, Janko Gunčić i Marinko Tončinić.

I.K.

 

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002