04.03.2016.

Ima li u Samoboru mjesta za uspješnog mladog poduzetnika Matu Rimca?

Auti su brzi, ali je birokracija još sporija

Ima li u Samoboru mjesta za uspješnog mladog poduzetnika Matu Rimca?

Predsjednik samoborskog HDZ-a Vjeran Štublin, inače i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Samobora i pročelnik za društvene djelatnosti Zagrebačke županije, obratio se prije nekoliko dana javnosti u povodu učestalih i brojnih medijskih napisa o mladom i izuzetno uspješnom samoborskom poduzetniku Mati Rimcu, koji je na sajmu automobila u Genevi još jednom zapanjio svijet svojim najnovijim inovativnim proizvodom.

Štublin, ukratko, navodi:

"Ovih dana svjedočimo brojnim medijskim napisima o izuzetnom uspjehu Mate Rimca, vlasnika tvrtke Rimac automobili. Stoga sam prije tjedan dana uputio prijedlog Gradu Samoboru, odnosno gradonačelniku Kreši Beljaku, vezano uz moguću lokaciju buduće investicije, odnosno modernog razvojno-istraživačkog i proizvodnog centra.

No, nažalost, do danas nisam dobio nikakav odgovor na prijedlog.

Razumijem da je gradonačelnik ovih dana u kampanji vezanoj uz unutarstranačke izbore u HSS-u, no ovo je prevažna tema i ne može se čekati".

Odgovor gradonačelnika Beljaka i, zašto ne reći, kandidata za predsjednika HSS-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, nije trebalo dugo čekati.

"Poštovani g. Štublin,

prvenstveno Vam želim zahvaliti na izrazu dobre volje i pozitivnoj inicijativi koju iskazujete kao vijećnik Gradskog vijeća Grada Samobora, brinući o dobrobiti našega grada.

Vaš prijedlog o mogućoj izgradnji "modernog razvojno– istraživačkog i proizvodnog centra u blizini Zagreba" u vlasništvu Mate Rimca, hvalevrijedna je inicijativa koju i sam Grad Samobor podržava.

U skladu s time, Gradsko vijeće Grada Samobora, kojeg ste i sam uvaženi član, donijelo je 26. studenog 2015. godine Odluku o izradi ciljanih II. Izmjena i dopuna Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Samobora i izradi Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Bobovica 2 u Samoboru. Svrha ove odluke upravo je ciljana prenamjena neizgrađenog građevinskog područja zone Pejzažnog i zaštitnog zelenila u zonu Gospodarske namjene – proizvodnu, pretežito industrijsku.

Donošenjem Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Bobovica 2 i stjecanjem povoljnih uvjeta, Grad Samobor uputit će prijedlog Vladi Republike Hrvatske za dodjelu zemljišta Gradu Samoboru, kako bi mogao raspisati natječaj za razvoj gospodarske zone. Druga mogućnost je upućivanje pisma namjere Vladi Republike Hrvatske za raspisivanje natječaja temeljem prostornih uvjeta koje je stvorio Grad Samobor.

Time će se stvoriti uvjeti za gospodarski razvoj Grada Samobora, što naravno, podrazumijeva i razvoj automobilske industrije kojom se bavi Mate Rimac.

Raduje me svaka pozitivna inicijativa koju pokazuju naši gradski vijećnici, osobito vezano uz projekte koji bi doprinijeli dobrobiti i razvoju Grada Samobora.

Uz želju za daljnjom suradnjom, srdačno Vas pozdravljam".

Za nadati se je da će mladi inovator i uspješni poduzetnik Mate Rimac na području Grada Samobora, gdje se obrazovao i odakle je krenuo na svoje izazvovno životno putovanje, pronaći prostor i mjesto za širenje i unapređivanje poslovanja, a na dobrobit svoju, kao i svih sadašnjih i budućih uposlenika i partnera.

R.Š.

 

Ima li u Samoboru mjesta za uspješnog mladog poduzetnika Matu Rimca?

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002