25.02.2016.

Krešo Beljak oštro krenuo u kampanju za predsjednika HSS-a

Želim jaki, jedinstveni i pobjednički HSS

Krešo Beljak oštro krenuo u kampanju za predsjednika HSS-a

- Dosta je podjela, izbacivanja i zakulisnih radnji, vrijeme je da svi zajedno skupimo glave i vratimo ugled HSS-u. Samo zajedničkim radom na svim razinama možemo stvoriti političku platformu koja će rezultirati povratkom HSS-a na mjesto koje mu povijesno pripada. Moramo ponovno postati stožerna hrvatska stranka i u pravom smislu tih riječi - poručio je Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora i potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke koji je od danas i formalno kandidat za mjesto predsjednika ove stranke.

Službena kampanja za predsjednika HSS-a počela je danas točno u podne, kada je završilo prikupljanje potpisa za kandidacijske liste. Uz aktualnog samoborskog gradonačelnika na unutarstranačkim izborima kandidirao se i šef zagrebačkog ogranka HSS-a Nenad Matić te aktualni predsjednik stranke i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Beljakova kandidatura logičan je slijed nakon što je zadobio povjerenje u samoborskom HSS-u, a zatim i u Županijskom odboru HSS-a Zagrebačke županije koji ga je i kandidirao za unutarstranačke izbore.

- Siguran sam da Hrvatska treba jaki HSS koji će biti faktor stabilnosti, jer ovo je krajnji čas da našu stranku izvučemo iz raznih podjela koje su nastale u zadnjih četiri godine. Moramo ponovno aktivirati sve naše članove kako bi ostvarili odlične rezultate, baš kao i prije 16 godina kada smo imali 17 saborskih zastupnika, osam župana, preko 20 gradonačelnika i više od 100 načelnika općina. Želim HSS u kojem će se poštivati glas članova, a prema njihovim stavovima formirati stajalište stranke. Ljudi koji mene podržavaju imaju na umu da kao gradonačelnik u drugom mandatu postižem velik uspjeh i u urbanoj sredini poput Samobora, što je dokaz da HSS nije samo stranka sela, nego itekako može biti i stranka grada - rekao je Beljak.

Stanje u Hrvatskoj seljačkoj stranci daleko je od idealne, sve je veći broj nezadovoljnih članova, potpora stranci je mala, a u prilog ne idu rezultati na nedavnim parlamentarnim izborima, na kojima je HSS osvojio samo dva mjesta u Hrvatskom saboru.

- Potrebno je preokrenuti politiku HSS-a u kojoj središnjica odlučuje o svemu, zbog čega smo i tonuli zadnjih godina. Imamo dokazanu snagu na lokalnoj razini, 55 načelnika općina, 6 gradonačelnika i dva župana. Dakle, temelji postoje, no sada je potrebno raditi na platformi za državnu razinu. Očekujem pobjedu u prvom krugu, pokazali smo u Samoboru i na razini Zagrebačke županije da HSS može biti pobjednička, a ne trgovačka stranka - zaključio je na kraju Beljak.

Unutarstranački izbori u HSS-u održat će se 19. ožujka, a osim predsjednika stranke birat će se glavni tajnik, pet potpredsjednika, pet biranih članova Predsjedništva, pet regionalnih predsjednika, 30 članova Glavnog odbora, Nadzorni odbor, Časni sud i Statutarno povjerenstvo. Novo vodstvo stranke birat će 789 delegata iz čitave Hrvatske.

T.I.

 

Krešo Beljak oštro krenuo u kampanju za predsjednika HSS-a

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002