16.02.2016.

Centar Lug dobio vrijednu donaciju PBZ Grupe u sklopu humanitarne akcije Činimo dobro svaki dan

Vrijedna donacija vrijednim štićenicima

Centar Lug dobio vrijednu donaciju PBZ Grupe u sklopu humanitarne akcije <i>Činimo dobro svaki dan</i>

24. po redu donacija PBZ Grupe u sklopu humanitarne akcije Činimo dobro svaki dan, koja se provodi od 2008. godine, a tijekom koje je do sada prikupljeno 6,5 milijuna kuna, završila je u samoborskom Centru za odgoj i obrazovanje Lug. Ček na tek par kuna manje od 250.000 kuna svečano je u utorak, 16. veljače, ravnatelju Centra Lug Goranu Radovanoviću uručio predsjednik Uprave PBZ Grupe Božo Prka sa svojim suradnicima, u prisustvu ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić, župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka, pročelnika Jure Horvata i brojnih drugih visokih uzvanika i gostiju.

Ravnatelj Radovanović je, zahvaljujući na donaciji, ukratko predstavio rad Centra Lug i njegovih osamdesetak djelatnika koji brinu o stotinjak štićenika, te pobrojao informatičku, sportsku i glazbenu opremu, kao i strojeve koji su kupljeni ovim novcem, sve kako bi se što bolje opremile raznovrsne radionice u kojima svakodnevno rade i djeluju njihovi korisnici.

Na donaciji su u samom početku zahvalili i sami štićenici, izvevši dio svoje nove predstave Tko pjeva, zlo ne misli, te izmamili velik i zaslužen pljesak svih prisutnih.

O značaju i vrijednosti 250.000 kuna uloženih u Centar Lug govorili su pročelnik Horvat, župan Kožić i ministrica Juretić, kojoj je ovo bio i prvi izlazak "na teren", te predsjednik Uprave PBZ-a Prka, koji je ovaj puta predstavio i drugu akciju koju provodi American Express svojom PBZ Karticom sa srcem, pri čemu se svakom transakcijom donira 1 kuna za humanitarne potrebe, a kojom se prikupi oko 2 milijuna kuna godišnje za potrebite.

Ministrica Juretić je naglasila kako dobro poznaje sustav, jer dolazi "iz baze" pa zna koliko svaka prikupljena humanitarna kuna vrijedi, jer ministarstva, županije i gradovi, unatoč velikim izdvajanjima, ne mogu pokriti sve potrebe socijale.

U dobrom raspoloženju goste su u obilazak prostorija Centra Lug poveli njegovi djelatnici i štićenici, nakon čega su se svi nastavili družiti na prigodnom domjenku. Tijekom obilaska prisutni su se mogli uvjeriti kako Centar Lug iz dana u dan, od nekadašnjeg starog i hladnog dvorca, postaje sve topliji dom našim sugrađanima kojima je u različitim vidovima potrebna ne samo stručna pomoć, nego pomoć i razumijevanje svih nas.

M.K.

 
16.02.2016.

Završen natječaj "Naj razglednica Dječjeg fašnika"

Šime Modrić osvojio tablet

Hrvatska pošta i Turistička zajednica grada Samobora tijekom trajanja 190. Samoborskog fašnika pripremili su nagradni natječaj za najbolju razglednicu Dječjeg fašnika.

Bilo je potrebno fotografirati sebe, svoju maskiranu ekipu ili pronaći neki atraktivni kadar na Samoborskom fašniku i poslati ga kao razglednicu putem aplikacije Hrvatske pošte za epostcard na adresu Turističke zajednice Samobor.

Povjerenstvo za odabir najboljeg Epostcarda u sastavu: Ivana Kokot (Turistička zajednica grada Samobora), Petra Aralica (Grad Samobor) i Božena Prskalo (Hrvatska pošta) odlučilo je da je pobjednik nagradnog natječaja "Naj razglednica Dječjeg fašnika" Šime Modrić iz Zagreba, a osvojio je tablet.

Utješne poklon pakete Hrvatske pošte osvojili su Anja Franić Modrić iz Svete Nedelje te Hana i Marko Bišćan iz Bregane.

I.K.

 

Centar Lug dobio vrijednu donaciju PBZ Grupe u sklopu humanitarne akcije Činimo dobro svaki dan

Završen natječaj "Naj razglednica Dječjeg fašnika"

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002