31.01.2016.

Prve fašničke nedjelje brojnim su se posjetiteljima prvo pokazali mališani

Trud nagrađen pljeskom i krafnama

Pčelice, vesela slova, životinje cijelog svijeta, astronaute, male kuhare, bumbare, svemirske čistače, licitare, vesele muzikaše, gusare, vesele snjegoviće te razbojnike – sve se to moglo vidjeti u dječjem dijelu programa 190. Samoborskog fašnika. Riječ je o grupama dječjih vrtića koje su se 31. siječnja predstavile u povorci i na pozornici. Pjesmama i plesnim koracima najmlađi su pokazali kako su se tjednima pripremila i zašto vole maskiranje na Fašniku. Naravno, svi su bili veseli i u šarenim bojama, praćeni budnim okom i fotoaparatima svojih obitelji i prijatelja, koji su u velikom broju ispunili plohu Trga fašničkih velikana. Za svoj trud nagrađeni su krafnama i prigodnim zahvalnicama te pljeskom publike. Nakon povorke 20-ak grupa dječjih vrtića na red je došao Plesni klub Balans, čiji su mladi članovi izveli nekoliko plesnih koreografija i svoju verziju Frozena.

Prijepodnevni dio programa zaključila je Minea, koja je raspjevala i rasplesala najmlađe, ali i one starije, koje su se rado prisjetili njenih hitova. Zabavno je bilo i na Trgu srakinih mališana u Legići igraonici, na predstavama za djecu Šarenog svijeta, te u luna parku.

T.I.

 
31.01.2016.

Drugi dan Slobodne Fašničke Republike

Došli veliki i mali, iz zemlje i inozemstva

Drugi dan vladavine Princa Fašnika, Srake, Suca i Fiškala na 190. Samoborskom fašniku prošao je u znaku veselih i šarenih dječjih maski i tradicionalnom posjetom gostujućih maskiranih grupa iz Hvara, Ptuja i Međimurja. Tijekom subotnjeg prijepodneva velikom pozornicom na Trgu fašničkih velikana defilirale su brojne maskirane dječje skupine. Uz pomoć Klauna Ludeka i Srake predstavili su se i dječji zborovi Bim bam bom, Čarobni zvuci, grupe dječjih vrtića Maksimir i Smokvice, Plesnog kluba Point, ŠRD Ritam zona, plesnih studija Cro Dance i La Dance, Društva naša djeca iz Brestače, KUD-a Stjepan Šajanović iz Osekova, KUD-a Veseli Šokci iz Đakova, te zabavljači iz Udruge Razbibriga. Jubilarni 10. Srakotrk, u organizaciji OK Japetić, otrčalo je 300-tinjak maskiranih djevojčica i dječaka u četiri dobne kategorije, a sve pod budnim okom svojih roditelja. Svima su pripale prigodne nagrade i medalje.

U popodnevnom dijelu programa predstavile su se gostujuće grupe – Karnevalska grupa svirača s otoka Hvara, Kurenti iz Ptuja i Udruga žena Palovčanke iz Međimurja. Održan je i izbor najbolje maskiranih grupa i pojedinaca, a najbolji su izborili ulaznicu za veliko finale zadnjeg dana Fašnika. U glazbenom dijelu svirali su bendovi Glasna tišina i Rockfeleri, a večer su svojim hitovima začinili Baruni.

U nedjelju, 31. siječnja, jutarnji dio programa pripada nastupima maskiranih skupina samoborskih dječjih vrtića. Na pozornici od 10 sati nastupaju dječji zborovi Pikići i Samoborček, a povorka vrtića kreće u 11 sati. Nakon vrtića nastupa Plesni klub Balans, a u 14 sati pjeva Minea. Poslijepodne u 15 sati je povorka mjesnih odbora – predstavljaju se Veliki i Mali Lipovec, Podgrađe, Domaslovec i Vrbovec. Od 17 sati svira bend 4 za 5, u 19 sati je izbor najboljih maski večeri, a od 20 sati sviraju Picksiebneri.

T.I.

 

Prve fašničke nedjelje brojnim su se posjetiteljima prvo pokazali mališani

Drugi dan Slobodne Fašničke Republike

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002