22.01.2016.

Najavljen bogat fašnički program

Sve je spremno za 190. rođendan!

Najavljen bogat fašnički program

Samoborski fašnik, najstarija i najveća pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, slavi svoj 190. rođendan pa će Samobor od 29. siječnja do 9. veljače 2016. godine biti u posebnom slavljeničkom raspoloženju. O fašničkom programu na konferenciji za medije u Hotelu Lavica u petak, 22. siječnja, govorili su koordinator Fašnika Marijan Dumić, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec i fašnički likovi: Princ, Sraka, Sudec i Fiškal. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta, a sve uz temu "190 let Fašnik raste i sve je plus 5" te uz slogan "Pokaži novu facu na Srakinu placu".

Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva (30. i 31. siječnja te 6. i 7. veljače) uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu i sportsku disciplinu Srakotrk. Odrasli će uživati u raznolikom poslijepodnevnom i večernjem programu u zabavnim i satiričnim tonovima uz alegorijska kola gostujućih grupa i mjesnih odbora.

U glazbenom dijelu nastupaju poznata imena glazbene scene: Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Dječaci, Jole, Baruni, Minea, Kim Verson, Picksiebneri te gosti iznenađenja. Također, za sve maskirane posjetitelje organizirana su čak tri nagradna natječaja – tradicionalno će se birati najmaštovitije maske, a noviteti su izbor za najbolje maskirane kućne ljubimce i najbolja e-razglednica Dječjeg fašnika.

Fašnički program održavat će se na pet lokacija u centru Samobora, uz dječje igraonice, tabore mjesnih odbora, luna park i fašnički šator, dok su na klizalištu u bivšoj vojarni predviđeni Metloboj i Krafling. Na prigodnim štandovima u gradu naći će se i lokalna gastro ponuda, a samoborski ugostitelji također će se uključiti u fašničko-rođendansku proslavu svojim posebnim programima.

Organizator 190. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora, suoganizatori samoborsko Pučko otvoreno učilište i Komunalac Samobor, a pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica. Svi detalji o fašničkom programu objavljeni su na službenoj stranici www.fasnik.com te profilima Samoborskog fašnika na društvenim mrežama.

Nagradni natječaj Hrvatske pošte

Iz Hrvatske pošte javljaju da im je zadovoljstvo biti dijelom Samoborskog fašnika, a za ovogodišnje izdanje pripremili su nagradni natječaj "Naj razglednica Dječjeg fašnika". Pozivaju sve maškare na sudjelovanje u natječaju i tako pokušaju osvojiti atraktivnu glavnu nagradu - tablet.

Za vrijeme trajanja Fašnika osigurali su i poseban promotivni kod s kojim će sudionici moći poslati besplatni e-postcard u Hrvatsku ili inozemstvo.

Više informacija i detalja o tome kako se uključiti u natječaj "Naj razglednica Dječjeg fašnika" bit će dostupno na internetskim stranicama www.posta.hr od 29. siječnja

 

Najavljen bogat fašnički program

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002