08.12.2008.

Predsjednica Turističke zajednice Grada Samobora Ana-Marija Crnojević podnijela ostavku

Osobni razlozi neće zaustaviti Fašnik

Predsjednica Turističke zajednice Grada Samobora Ana-Marija Crnojević podnijela ostavku

Turistička zajednica Grada Samobora ostala je bez svoje predsjednice! Naime, Ana-Marija Crnojević, izabrana na tu funkciju prije točno godinu dana, odlučila je zahvaliti se na ukazanom povjerenju i odstupiti s pozicije čelne osobe samoborskog turizma i to svega par mjeseci prije Samoborskog fašnika, kojeg je TZSG glavni organizator. Službeno objašnjenje - iz osobnih razloga.

"Poštovani, ovim putem Vam se želim iz osobnih razloga zahvaliti na povjerenju za izbor mjesta Predsjednice TZGS, ali Vas molim da me zbog osobnih razloga oslobodite odgovornosti i obveza istog", stoji u dopisu kojeg je još 14. studenog u gradski Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu uputila Ana-Marija Crnojević.

O tom dopisu, odnosno ostavci predsjednice TZGS-a trebalo je na svojoj prvoj prosinačkoj sjednici raspravljati Gradsko poglavarstvo, međutim, ta je točka skinuta s dnevnog reda bez obrazloženja. Ustvari, radilo se o neobičnom gafu. Naime, osim što je predloženo da se ostavka primi na znanje i uputi Skupštini TZGS-a na daljnje postupanje, predviđeno je bilo i da se za novog predsjednika TZGS-a predloži gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, što isti nikako ne bi mogao biti obzirom da se predsjednik bira isključivo iz redova Skupštine TZGS. A predstavnici Grada u TZGS-u su Marica Jelenić i Renata Glojnarić.

Osim toga, izbor gradonačelnika kao predsjednika TZGS, sve i da je u ovom trenutku pravno moguć, bio bi negacija izjave s prošlogodišnje Skupštine TZGS-a na kojoj je upravo Ana-Marija Crnojević izabrana za predsjednicu uz tadašnju gradonačelnikovu konstataciju da je "želja Grada depolitizirati Turističku zajednicu, kako bi se osmislio novi tempo i način rada".

I dok ostaje razmišljanje o tome tko će preuzeti čelnu funkciju u Turističkoj zajednici, ostaje pitanje što ostavka Ana-Marije Crnojević znači za projekt Samoborskog fašnika. Kao što je poznato, ove godine organizacija najznačajnije samoborske turističke manifestacije vraćena je u ruke Turističkoj zajednici, dok je Pučko otvoreno učilište, kojeg je Ana-Marija Crnojević ravnateljica, trebalo na sebe preuzeti dio poslova oko pripreme Fašnika. No, kaže predsjednica u ostavci, bojazni nema:

- Naravno, naša suradnja po pitanju organizacije Fašnika nije upitna. Glavni organizator Fašnika je Turistička zajednica Grada Samobora i na organizacijskom odboru je određeno da će i Pučko otvoreno učilište, prema zaključcima s odbora, pomoći u organizaciji u dijelu poslova. Fašnik je gradska manifestacija, mi smo gradska ustanova i sve će biti odrađeno od strane Pučkog otvorenog učilišta bez problema, kako je dogovoreno. Moja ostavka na mjesto predsjednice Turističke zajednice Grada Samobora i posao oko Fašnika su potpuno nevezani jedno s drugim tako da tu neće ništa biti upitno – rekla nam je Ana-Marija Crnojević i još jednom ponovila kako je isključivi razlog ostavke na mjesto predsjednice TZGS-a osobne prirode.

Gotovo istu priču ponudio je i gradonačelnik Antun Dubravko Filipec:

- Meni je žao što je gospođa Crnojević dala ostavku, rekao bih ničim izazvana, ali to je njezina osobna odluka. Naravno, ima i ona narodna – koga nema, bez njega se može i mora. Mi smo ove godine sve vezano uz Fašnik prenijeli na Turističku zajednicu Grada Samobora, koju će u organizaciji podržavati Pučko otvoreno učilište i Poduzetnički centar kao koordinator jedne i druge strane. Mislim da je to dobar izbor i već smo se predali tom poslu, radimo, znamo kamo idemo i nadamo se punom uspjehu. Svatko u organizaciji radi svoj posao, tako da nema potrebe za zabrinutost oko Fašnika. Uloge i poslovi su podijeljeni. Turistička je zajednica već dala napraviti scenarij i vremenski raspored događanja, Pučko otvoreno učilište obavlja svoj dio, a PCS tehnički dio posla, kao što je iznajmljivanje površina, kako bi na što bolji i učinkovitiji način uspjeli organizirati i dostojno proslaviti fašničke spelancije po 183. put. – rekao nam je gradonačelnik Filipec.

K.S./M.Š.

 

Predsjednica Turističke zajednice Grada Samobora Ana-Marija Crnojević podnijela ostavku

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002