04.05.2008.

U tijeku su radovi na uređenju samoborskog Sajmišta

Novo ruho najvećeg sajma u regiji

U tijeku su radovi na uređenju samoborskog Sajmišta

U tijeku su radovi na uređenju Sajmišta u čijem se sklopu uređuje parkiralište i prostor trga za ugostiteljske sadržaje. Direktor Komunalca Marijan Marunica pojašnjava da se u uređenje ide korak po korak, a da plan o tome postoji još iz 1998. godine. Sada se uređuje parkiralište, kako bi se riješio prometni problem koji se javlja na tom području. U sklopu uređenja posjećene su topole koje su tijekom cvatnje predstavljale veliki zdravstveni problem okolnom stanovništvu pa su i srušene na zahtjev mjesnog odbora. Umjesto topola radnici Komunalca već su zasadili pedesetak sadnica javora te ih nadopunili sadnicama platana. Osim toga, otkupljena je jedna parcela za proširenje parkirališta, koje će se ubuduće prostirati na površini od 6.000 kvadratnih metara. Također, uredit će se i autobusno ugibalište. U prvoj fazi parkiralište će se nasipati materijal, a kompletno uređenje odvodnje i asfaltiranja obavit će se naknadno.

Direktor Marijan Marunica ističe da se uređuju i ugostiteljski objekti koji imaju karakter pružanja privremenih prigodnih usluga, dakle samo za vrijeme održavanja sajma. No, neće se stati samo na subotnjem sajmovanju, već postoje planovi osmišljavanja novih prigodnih programa i raznih manifestacija, ovisno o sezoni, kao što su, primjerice, sajam cvijeća, prigodne prodaje, možda i sajam automobila. Kada se u svibnju ove godine uredi prostor unutar Sajmišta, što podrazumjeva rušenje postojećih "straćara" i uređenje novih, raspisat će se i javni natječaj za najam tog prostora. Ujedno će na južni dio sajmišta privremeno preseliti dio mehanizacije Komunalca, zbog skore gradnje nove poslovne zgrade, a dio će mehanizacije biti smješten na prostor ZET-ovih garaža, otkriva direktor Komunalca Marijan Marunica.

U budućnosti to je vrlo atraktivno i kvalitetno područje, koje veličinom od 6 hektara predstavlja pravo bogatstvo, a sljedećih godina vidjet će se hoće li se sajam profilirati i mijenjati, ako što se promijenio proteklih desetak godina, smatra direktor Komunalca.

M.Š.

 

U tijeku su radovi na uređenju samoborskog Sajmišta

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002