04.02.2008.

Održan još jedan Svetonedeljski fašnik u organizaciji tamošnje Turističke zajednice i Gradskog poglavarstva

Subotnje šarenilo i pjesma

Održan još jedan Svetonedeljski fašnik u organizaciji tamošnje Turističke zajednice i Gradskog poglavarstva

Šarene rasplesane i raspjevane skupine vrtića i škola s područja Svete Nedelje preplavile su Trg Ante Starčevića i izmamile osmijeh svih okupljenih tog subotnjeg prijepodneva, 2. veljače. Bilo je tu kauboja i indijanaca, ježeva, mačića i lavova, malih sirena, mornara, kompletni morski svijet, bilo je kraljeva i kraljica pa i čitav hip-hop zbor. Nazivi su to, naravno, skupina koje su se predstavile na pozornici.

U konkurenciji vrtićkih skupina na kraju su prvo mjesto podijelile Patkice i Ježevi, drugi su bili Indijanci te Kauboji i kaubojke, a treći Lavovi. Kod osnovnoškolaca prvo mjesto dijele Mala sirena (3.A OŠ Sv. Nedelja) i Berberi (3.A PŠ Keresinec), drugo mjesto dijele Svetonedeljska Venecija (3.B OŠ Sv. Nedelja) i Morski svijet (3.B PŠ Kerestinec), a treće dijele Hip-hop zbor (5.A) i Ne daj se Nevene (6.A) iz matične škole.

Osim maski, okupljeni su mogli vidjeti i Svetonedeljske mažoretkinje, Strmečke mališane, Dječji zbor Prva ljubav, Dječji zbor Samoborček, Plesni klub Balans, a najviše pjesme bilo je uz specijalne goste Tinu i Nikšu.

Poslijepodne je pripalo povorci mjesnih odbora, kod kojih se posebno ocjenjivala povorka, a posebno nastup na pozornici. Tako je najbolju povorku imao mjesni odbor Jagnjić Dol, ispred Male Gorice i Brezja. Što se tiče nastupa na pozornici prvo mjesto su podijeli Jagnjić Dol i Mala Gorica s po 20 bodova, slijedilo ih je Brezje, treći su bili Novaki, a iza njih Kerestinec i Strmec. Nakon dvosatnog druženja s mjesnim odborima, koje je najavilo Kuburaško društvo Gromovnik iz Bestovja, na red su stigle i glavne zvijezde programa – Kraljevi ulice.

Naravno, izabrane su i najbolje pojedinačne maske. Ove godine prvo mjesto pripalo je Obitelji iz Oza, kao i nagrada Sony DVD snimač, druga je bila Krava ambrozija, a treće Baka Ivka. Uz pjesmu i ples, posjetitelji su mogli uživati u besplatnom grahu i kuhanom vinu te vatrometu.

Mato Šipuš

 

Održan još jedan Svetonedeljski fašnik u organizaciji tamošnje Turističke zajednice i Gradskog poglavarstva

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002