31.10.2007.

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora ponovno izabrala Pavla Groma za predsjednika

"Ki bi, da bi" prijedlog nije prošao

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora ponovno izabrala Pavla Groma za predsjednika

Pavao Grom ostaje predsjednik Turističke zajednice Grada Samobora, odlučili su članovi Skupštine TZGS u utorak, 30. listopada, na svojoj izbornoj sjednici. Kao jedini kandidat, predložen od predstavnika Konzuma, Grom je izabran uz jedan suzdržani glas nazočnih 15 skupštinara (od njih ukupno 24). Izboru je prethodilo objašnjenje neprihvaćanja kandidata za predsjednika kojeg predlaže Grad.

– Na naš zahtjev da Grad iznese svoj prijedlog za predsjednika, oni su predložili Ana-Mariju Crnojević iz Pučkog otvorenog učilišta kao dragovoljnog člana Turističke zajednice. Međutim, ona nije član Skupštine pa se zaključak Poglavarstva ne može provesti – objasnio je Grom, a Franjo Bašić, inače dragovoljni član, konstatirao je da je prijedlog Grada bio po sistemu "ki bi, da bi" te da nema prepreke da se izabere predsjednik na prijedlog Skupštine, za kojeg će se tražiti suglasnost Grada.

– Mi bismo tako mogli normalno raditi, a ako ga Grad ne prihvati mogu nam ponuditi novog kandidata – zaključio je Bašić.

- Vjerojatno ovaj mandat neće biti tako dugačak kao dosadašnji, ali hvala vam na ukazanom povjerenju – konstatirao je nakon reizbora Grom, nakon čega su izabrani članovi Vijeća turističke zajednice te Nadzornog odbora. Usvojene su i smjernice rada Turističke zajednice u 2008. godini. Kako je rečeno, uz tradicionalnu ponudu manifestacija pokušat će se bitno ojačati rad Turističko-informativnog centra, reaktivirati Turističku agenciju Samobor Receptive te reorganizirati Turistički ured i poraditi na školovanju turističkih vodiča.

K.S.

A izabrani su...

U novoizabranom Vijeću Turističke zajednice 9 je članova – predsjednik TZGS Pavao Grom, predstavnici Grada Marica Jelenić i Renata Glojnarić, Nenad Pražić (Birin) i Josip Zaher (Konzum), predstavnik ugostitelja Mirko Šintić, predstavnik djelatnosti neposredno vezanih uz turizam Franjo Kodrić, predstavnik turističkih agencija Žarko Radoš i dragovoljni član Franjo Bašić. U Nadzorni odbor izabrani su Roland Gajšak kao predstavnik Grada te Aleksandar Klemenčić (Siže Kupres) i Irena Franceković (Udruga Zlatna šajba).

 

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora ponovno izabrala Pavla Groma za predsjednika

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002