18.07.2007.

Na priopćenje HNS-a odgovorio samoborski gradonačelnik

Zašto nam ni jedan nije dobar?

Mladen Guliš: Mi smo protiv!

Obzirom na odluku Skupštine društva TD Komunalac o poništavanju ponovljenog natječaja za izbor direktora TD Komunalac, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Samobor odlukom Izvršnog odbora stranke želi obavijestiti javnost kako se jedina protivila toj odluci unutar vladajuće koalicije, te kako i dalje stoji pri takvome stavu.

Ovim pismom javnosti želimo se izjasniti da se ne slažemo s odlukom koalicijskih partnera o poništenju natječaja.

Naš stav je da je natječaj bio pravovaljan, sa sedam kandidata koji su imali važeće ponude, te smatramo da je ovo bila najbolja prilika da se ovaj natječaj i završi.

Antun Dubravko Filipec: I to je demokracija!

Apsolutno podržavam pravo koalicijskog partnera samoborskog ogranka HNS-a da javno izrazi svoje mišljenje i neslaganje s odlukom Skupštine TD Komunalca da se poništi natječaj za izbor direktora. Nisam naravno sretan, no moramo shvatiti da je to njihovo legitimno pravo kao što je i pravo i odgovornost Skupštine društva, u osobi gradonačelnika, da imenuje čelnog čovjeka tvrtke koja je ogledalo Grada Samobora. Ne dovodim u pitanje pravovaljanost natječaja i integritet sedam prijavljenih kandidata, no kako nemamo vremena ni prava dovoditi u pitanje poslovanje, ostvarenje zacrtanih planova i programa TD Komunalca očekujem da se na ponovni natječaj prijave osobe s bogatim radnim iskustvom u vođenju ovakvih tvrtki. Napominjem, odluka Skupštine društva rezultat je usuglašavanja stranaka koalicije te je ova odluka donesena upravo na tragu definicije same demokracije, a to je uvažavanje mišljenja manjine, ali odluke donosi većina.

 
18.07.2007.

Samoborsko poglavarstvo raspravljalo o aktualnim temama

Perkovčeva gotova do 1. rujna

Samoborsko poglavarstvo raspravljalo o aktualnim temama

Predstavka korisnika poslovnih prostora iz Perkovčeve ulice (koju smo objavili na našim stranicama) našla se i na stolu samoborskog Poglavarstva. Komunalni pročelnik Željko Kovačić iskoristio je to da prezentira tijek radova u toj ulici. Nakon postavljanja većine nove komunalne infrastrukture, rok za uređenje kolnika je 1. rujna. No, nekoliko dana prije toga roka doći će do novih prometnih problema, jer će biti potpuno zatvoreno križanje Perkovčeve i Langove te se iz tog pravca neće moći automobilima na Trg kralja Tomislava, rekao je pročelnik Kovačić. Glede predstavke rečeno je kako će poslovni subjekti u Perkovčevoj ulici biti oslobođeni plaćanja polugodišnje naknade za spomeničku rentu.

Od ostalih tema sa sjednice izdvajamo da će radove na asfaltiranju igrališta na Vugrinščaku odraditi Hvar koji se jedini javio na natječaj i ponudio za to cijenu od 216.000 kuna. I dalje će se nastaviti program uklanjanja arhitektonskih barijera na nogostupima, a najpovoljniji je bio Pugar d.o.o. ponudivši 69.000 kuna za sve radove. Uredit će se i pješačke staze u Pavučnjaku, i to na raskrižju kod škole, zbog sigurnosti učenika koji svakodnevno dolaze u školu i prolaze kroz to problematično raskrižje.

I na kraju spomenuta je još jedna aktualna tema. Grad će nastaviti sufinancirati programe predškolskog odgoja i u gradskim i u privatnim vrtićima u iznosu 735 kuna mjesečno po djetetu. No, iako su neki vrtići malo proširili svoje kapacitete, na listi čekanja je u svim vrtićima i dalje 500 djece. Taj je podatak izrekla zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić, rekavši da taj broj samo raste s obzirom na trend doseljavanja u Samobor. Uskoro bi se problem trebao ublažiti otvaranjem područnih odjeljenja u Rakovom Potoku, Kladju, Klokočevcu i Otoku.

M.Š.

 

Na priopćenje HNS-a odgovorio samoborski gradonačelnik

Samoborsko poglavarstvo raspravljalo o aktualnim temama

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002