03.02.2006.

Delegacija Slobodne Fašničke republike Samobor odlazi na veliku turneju

Gor pak dol i prek na prek

U subotu, 4. veljače, visoka i brojna delegacija (35 članova) Slobodne Fašničke republike Samobor odlazi na veliku turneju autobusom, i lobiranje za pristupanje Fašničkoj Uniji:

U 10:00 sati u Velikoj Gorici

na tržnom centru, Fašnički delegaciju dočekati će Žirek, Pajcek i Lukec, koji će silom preuzeti vlast uz pomoć Princa Fašnika i njegove svite, te potpisati Ugovor o pristupanju Fašničkoj Uniji.

U 11:30 sati u Jastrebarskom

na Strossmayerovom trgu očekuje se mirna primopredaja vlasti, jer su Škanjec i Šojka navodno uspjeli sve dogovoriti sa gradonačelnikom Borisom Klemenićem. Ugovor će se potpisati na "kasnom gablecu".

 
03.02.2006.

Konferencija za medije povodom nadolazećeg Fašnika održana je bez Suca jer – bilokacija nije uspjela!

Filipec: Uključite se i vi u noriju!

Konferencija za medije povodom nadolazećeg Fašnika održana je bez Suca jer – bilokacija nije uspjela!

Princeza Sraka, Princ Fašnik i Fiškal, zajedno s visokim dužnosnicima Fašnika i Grada, ugostili su novinare hrvatskih i europskih medija na press konferenciji održanoj 2. veljače u Mercator centru Samobor, u restoranu Panorama.

Nakon što je Fiškal ispričao Suca koji lobira naokolo, više od dvadesetak okupljenih novinara iz prve je ruke moglo saznati kako se ostvaruje Akcijski plan kojemu je glavni cilj širenje Fašničke Unije i norija.

Prvo je riječ data gradonačelniku na odlasku, kako ga je najavio Fiškal. Antun Dubravko Filipec okupljenima je izjavio da je potpuno svjestan da odlazi te se, u suzama, zahvalio Mercatoru na hrabrosti da bude sponzor Fašniku, a potom je pozvao sve Samoborce i građane okolnih zemalja da se uključe u noriju.

Potom je, malo se nećkajući, Petra Grković, voditeljica marketinga u Mercatoru, potpisala Ugovor o pajdašiji koji, naravno, uključuje neograničena sredstva. Obavijestila je obćinstvo puka samoborskog da će Mercator uskoro malo preurediti svoje prostore te ih pozvala na trošenje do iznemoglosti.

Vesna Burić, izvršna direktorica Fašnika slikovito je opisala atmosferu u mjestima oko Samobora koji žive za fašničku nedjeljnu povorku, a ista euforija izrađivanja maski vlada i u vrtićima i školama. Najavila je i neka imena lakozabavne scene koja su već potvrdila svoju noriju na Fašniku. Uz nezaobilazni Psihomodo pop, stižu i Gustafi, Jole, Cinkuši...

Najavljen je i jedan školski sat u fašničkom tjednu na kojem će se djeci, koja se nisu imala sreće roditi u srcu norije, pokušati objasniti zakaj Samoborci hoćeju pošto-poto biti neko i nekaj kaj nisu.

Od kulturalija spomenula je promociju knjige Lele Roćenović koja nosi naslov Samoborski fašnik te koncert Folklornog ansambla Mladost.

Na kraju je Sraka sraknula da će u povorci Dječjeg fašnika, što se već sada zna, biti oko 4000 djece i nejači i da se svakako ne smije propustiti Dječji bal, a bogme ni veliki bal kod Livadića.

Jake, preozbiljne i uvijek intrigama sklone, novinarske snage, uspjele su smoći toliko drskosti i procijediti pitanje: Koliko sve to košta?

Sraka i Fiškal bili su precizni: dfkfjeertcccclo lkfkš antredas turaočjf, a gradonačelnik Antun Dubravko Filipec je dodao prigodno: – Preuranjeno je to reći, a i ja polako izlazim iz te stroge financijske točnosti, no, po proračunu je za Fašnik izdvojeno 500.000 kuna.

Valjda bu dost. Ne brinite drage maske i norci, ak ne bu, objavit ćemo broj žiro računa. Službena valuta za trajanja Fašnika bit će Srakodolari. Mijenjajte dok još možete!

Nenad Koračić

 
03.02.2006.

Zbog očajnog stanja spremnika u Samoborskom kristalu proširila se panika Rudama

Časna kristalna - nema plina

Zbog očajnog stanja spremnika u Samoborskom kristalu proširila se panika Rudama

Stanovnici Rudarske drage, inače srčani ljudi, neskloni panici, poslije nedavnog potresa čiji je epicentar bio malo poviše njih, u Rudama, zabrinuli su se za sigurnost svojih obitelji i nekretnina. Naime, njihove oči i ustreptala srca bili su usmjereni na dva velika spremnika plina koja se nalaze u sklopu tvrtke Samoborski kristal, a koji zbog očajnog općeg hrđavog stanja ne ulijevaju sigurnost. Dapače, izgledaju kao da bi iz njih curio i pijesak, a kamoli ne plin.

Nazvali smo stoga tvrtku Samoborski kristal. Javila nam se ženska osoba i rekla da tvrtka koristi zemni plin, a da su spremnici smutnje odavno prazni, dakle eksplozivno neopasni. Iako vrlo ljubazna, ženska osoba nije nam htjela odati svoje ime i prezime niti nas prespojiti direktoru, pa će ovaj demanti ostati uskraćen za nečije cijenjeno ime. Gospođi Plinari vjerujemo na časnu kristalnu riječ.

Nenad Kobasić

 

Delegacija Slobodne Fašničke republike Samobor odlazi na veliku turneju

Konferencija za medije povodom nadolazećeg Fašnika održana je bez Suca jer – bilokacija nije uspjela!

Zbog očajnog stanja spremnika u Samoborskom kristalu proširila se panika Rudama

Arhiva 2006

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002