05.10.2002.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST UDRUGE BRANITELJA 151. SAMOBORSKE BRIGADE

Podrška Vladi RH

Hrvatski branitelji i članovi Udruge branitelja 151. samoborske brigade zabrinuti su od prvog dana djelovanja Haaškog suda.

Zabrinutost se temeljila na mogućnosti suda u izjednačavanju odgovornosti agresora i žrtve kao i napadača i branitelja.

Tijek događaja od početka rada suda do danas pokazao je opravdanost naše zabrinutosti.

Podržavajući sva nastojanja da se kroz sudske postupke Haaga kazne svi zločinci, nemoguće je u ovom trenutku ne vidjeti nakanu Haaškog suda kojem je cilj izjednačiti sve sudionike u ovom ratu. Takav pristup Udruga branitelja 151. samoborske brigade ne može i neće nikada podržati.

Unatoč teškim odlukama Vlade po kojima su izručeni sudu naši generali, nismo javno dizali svoj glas, jer smo htjeli poštivati zakon.

I mi, kao i svi pošteni građani naše zemlje, smatramo da je prvi preduvjet za boljitak zemlje funkcioniranje pravne države. Vjerovali smo u dobronamjernost i poštenje Haaškog suda, uvjereni u to da će naši heroji Domovinskog rata uspjeti dokazati istinu, te da će Haški sud prepoznati žrtvu i agresora.

Podizanjem optužnica protiv generala Gotovine i Ademija dalo se naslutiti da Haaški sud zapravo želi suditi cijelom hrvatskom narodu i Domovinskom ratu. Sada, podizanjem optužnice protiv zapovjednika POBJEDNIČKE VOJSKE U DOMOVINSKOM RATU, generala Janka Bobetka, nastavlja se naša sumnja da se želi suditi svim hrvatskim braniteljima, invalidima i poginulima u Domovinskom ratu.

S TIM SE NE MOŽEMO SLOŽITI, te dajemo na znanje SVIMA da ćemo DOMOVINSKI RAT braniti svim raspoloživim demokratskim sredstvima.

Ovim putem dajemo punu potporu hrvatskoj Vladi, te pozdravljamo njihovu odluku da se general Janko Bobetko ne izruči Haagu. Apeliramo na sve političare i stranke da budu jedinstveni u obrani svakog hrvatskog branitelja, jer ćemo tako pokazati da Hrvatska nije stvorena na ratnom zločinu kako nam se sada pokušava nametnuti.

Upravni odbor Udruge branitelja 151. samoborske brigade

 
05.10.2002.

Promoviran novi turistički proizvod

SAMOBORSKA TURISTIČKA MARKA

Promoviran novi turistički proizvod

Susreti gospodarstvenika iz Samobora i Brežica iskorišteni su za promociju novog turističkog projekta, proizašlog iz sektora Turističke razvojne inicijative, koji djeluje u sklopu Poduzetničkog centra Samobor. Radi se o stjecanju statusa SAMOBORSKE TURISTIČKE MARKE, koji će se dodjeljivati jedanput godišnje, a zaslužit će ga turistički sadržaji i proizvodi koji potiču ekološko postupanje, koji su većim dijelom izrađeni od prirodnih materijala i koji na osebujan način valoriziraju samoborsku kulturu i povijest.

Voditelj cijelog projekta (i njegov autor) je turistički djelatnik Mladen Noršić, zahvaljujući kojem se u okvirima Poduzetničkog centra posebno potiče razvoj turizma.

Ocjenjivački sud, u kojem su ove godine bili dr.sci. Eduard Kušen, dr.sci. Vladimir Lay i mr.sci. Krunoslav Pilko, dodijelio je 9 priznanja kojima su status SAMOBORSKE TURISTIČKE MARKE STEKLI:

- SAMOBORSKI FAŠNIK (TZ Samobor)

- SAMOBORSKI MEĐUNARODNI FESTIVAL VATROMETA (TZ Samobor)

- BOTANIČKI VRT LJEKOVITOG BILJA - (Milan Suban)

- LIVADIĆ - KAVANA i HOTEL - (obitelj Labaš)

- ETNO KUĆA SLAKOPER - (Marijan Slakoper)

- SAMOBORSKI BERMET - (Vojko i Toni Filipec)

- SAMOBORSKA MUŠTARDA - (Antun Dubravko Filipec)

- SAMOBORSKE KREMŠNITE - (Branka Žganjer)

- SAMOBORSKA SALAMA - (Zdravko Runtas)

Oni predloženi, a neproglašeni SAMOBORSKOM TURISTIČKOM MARKOM čekat će drugu priliku.

R.Š.

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST UDRUGE BRANITELJA 151. SAMOBORSKE BRIGADE

Promoviran novi turistički proizvod

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003