25.05.2002.

Milivoj Marton, lokalni druker i politički šizofrenik konačno je našao nekog tko ga hoće

Neobičan član HNS-a

Milivoj Marton, lokalni druker i politički šizofrenik konačno je našao nekog tko ga hoće

Vijest je potvrđena. Milivoj Marton, lokalni samoborski denuncijant i izdavač bezvrijednog listića, svoj je nemirni i šizofreni politički duh stabilizirao u jednoj od samoborskih stranaka. Deficitaran znanjem i radnim navikama, ali oženjen državnom odvjetnicom, taj se je "politolog" u novije vrijeme proslavio kaznenom prijavom protiv svih za koje je mislio da mu stoje na putu u ostvarenju životog sna - mjesta gradonačelnika Grada Samobora. Koristeći utjecaj i prijateljstva svoje bolje (i teže) polovice u Državnom odvjetništvu, uspjelo mu je na sud privesti nižepotpisanog.

Ulaskom - upisivanjem u HNS (o toj se stranci naime radi) M.M. se tako našao u društvu onih koje je blatio u novinama i denuncirao Državnom odvjetništvu. Radi se o svojedobnim članovima Gradskog poglavarstva dr. Vladimiru Lasiću, Jozi Grubeši i Ivici Horvatinčiću. Ti dugogodišnji članovi HNS-a i ugledni građani Samobora bili su izuzetno nezadovoljni tumačenjima Statuta HNS-a po kojem nema nikakve mogućnosti da se tipovima kao što je m.m. spriječi ulazak u stranku. Koliko je to točno, a koliko se kalkuliralo s činjenicom da m.m. izdaje i nekakve novine, pa ga je "bolje imati sa sobom nego protiv sebe", znaju samo vrijedni aktivisti HNS-a. No, općepoznata je činjenica da nema samoborske stranke kojoj m.m. nije nudio sebe i svoje usluge, naravno pod uvjetom da joj bude šef, ideolog i lider. Ovaj je put drugačije, tvrde prije spomenuti aktivisti, budući da će m.m.-a držati u statusu "običnog člana".

Činjenica da je HNS prvi popustio moljakanjima i davežu lokalnog drukera i niškoristi samo ukazuje na limitirane ambicije te stranke u budućnosti.

Robert Škiljan

FOTO: Nakon što je s vlastitom listom dobrano pokisao na lokalnim izborima, Marton se sklonio pod kišobran već afirmirane stranke

 

Milivoj Marton, lokalni druker i politički šizofrenik konačno je našao nekog tko ga hoće

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003