21.09.2019.

Biciklistička utrka Samobor Uphill - Mesićev uspon 2019.

BICIKLIZAM - Fenomenalan nastup Frana Bošnjaka

U Samoboru je 21. rujna održano nacionalno prvenstvo u MTB usponu - Samobor Uphill - Mesićev uspon 2019. Osim utrke nacionalnog prvenstva održana je na istoj stazi i utrka za rekreativce bez licence.

U utrci nacionalnog prvenstva nastupilo je 68 natjecatelja, dok im se u utrci za nelicencirane natjecatelje pridružilo još 15 rekreativaca. Utrku su obilježili odlično vrijeme i idealni uvjeti za natjecanje te fenomenalan nastup Frana Bošnjaka. Obzirom na kraj sezone i specifičnu disciplinu, koja nije baš svakome omiljena, broj natjecatelja nije daleko od očekivanja koje su organizatori imali prije utrke.

Treba izdvojiti odličan rezultat Frana Bošnjaka, koji je odnio pobjedu u kategoriji kadeta, ali je bio i ukupno najbrži na stazi s fenomenalnim vremenom od 21 minute i 17 sekundi. Iza njega je u cilj ušao najbrži senior Matej Skuzin (BBK Požega), s vremenom 21:42, te nakon njega i veteran Krešimir Franić, s vremenom 23:02.

Odlične nastupe su imali i ostali članovi BBK Šišmiš: Larisa Bošnjak pobijedila je u kategoriji juniorki, Klara Tepić bila je 2. među kadetkinjama, a Patrick Mustač bio je 8. među kadetima. U kategoriji do 13 godina Karlo Likić bio je odličan 3., kao i Filip Noršić u kategoriji do 11 godina. Jan Horvat završio je na 2. mjestu u kategoriji do 9 godina. U kategoriji rekreativaca s licencom HBS-a Božo Novačić bio je 2.

U utrci nelicenciranih natjecatelja nastupio je novi član Šišmiša Dejan Suvajac i zauzeo 9. mjesto među muškarcima mlađima od 34 godine. Treba reći da su neki nelicencirani natjecatelji imali odlična vremena te pokazali zavidnu formu za rekreativce.

Organizatori zahvaljuju svima koji su došli na ovu utrku.

L.Č.

 
21.09.2019.

Retrospektivna izložba sportske fotografije Odlučujući trenutak

FOTOGRAFIJA - Upečatljivi sportski trenuci

Prije deset godina Zajednica sportova Primorsko-goranske županije pokrenula je natječaj za najbolje i najljepše sportske fotografije kao poticaj popularizaciji sporta, ali i promocije umjetnosti i kulture u funkciji sporta. A da su u tome u potpunosti uspjeli dokazuje 10 održanih godišnjih izložbi, na kojima je prikazano 495 fotografija, od oko 3500 ukupno pristiglih radova, te je nagrađeno i pohvaljeno više od 100 autora, točnije 101.

Uz ovu obljetnicu upriličena je i retrospektivna izložba sportske fotografije naziva Odlučujući trenutak, koja je, u povodu Europskog tjedna sporta, posredstvom i aktivnošću čelnika Samoborskog športskog saveza i Hrvatske olimpijske akademije, stigla i u Samobor, a postavljena je na dijelu Šetnice dr. Franje Tuđmana, kod Samoborskog muzeja.

Na dvadeset velikih panoa predstavljeni su, zabilježeni "klikovima" domaćih i stranih sportskih i amaterskih fotografa, odlučujući trenuci sporta, različitih tema i motiva.

Brojne sportske djelatnike, sportaše, gradske čelnike i goste u povodu otvorenja izložbe u Samoboru, u subotu, 21. rujna, riječima dobrodošlice pozdravila je tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek, zahvalivši svima na dolasku, suradnji i trudu koji su iskazali kako bi i Samoborci mogli vidjeti ovu izložbu.

Nazočne je pozdravio i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj, koji je pohvalio projekt i još jednom naglasio vrijednost ovakvog načina povezivanja i objedinjavanja sporta i umjetnosti kao značajne aktivnosti u promicanju olimpizma i njegove etike.

Izložbu je u ime Grada Samobora službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, naglasivši kako je izložba stigla u grad koji ima više od 5000 sportaša i sportašica te će zasigurno izazvati njihovu pozornost, jednako kao i zanimanje svih posjetitelja našega grada.

Iznimne sportske fotografije možete pogledati do 30. rujna, kada i završava Europski tjedan sporta.

M.K.

 

Biciklistička utrka Samobor Uphill - Mesićev uspon 2019.

Retrospektivna izložba sportske fotografije Odlučujući trenutak

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002