Veliki uspjeh Helene Vuković na Europskom kupu u Rigi

Bacila protivnicu na ipon i osvojila 1. mjesto

Bacila protivnicu na ipon i osvojila 1. mjesto
Bacila protivnicu na ipon i osvojila 1. mjesto-1

Članica Judo kluba Samobor Helena Vuković bila je uspješna na seniorskom Europskom kupu u Rigi.

Helena je na tatami izašla drugog dana natjecanja. Kao 2. nositeljica bila je slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu protiv predstavnice Ukrajine Bulavine očekivano teška borba otišla je u GS u kojem je bacila protivnicu na wazari i ušla u polufinale.

U polufinalu protiv Ramazanove iz Kazahstana bila je sjajna, uvijek ispred svoje protivnice koju je bacila na wazari i ušla u finale.

U finalu je protivnica bila predstavnica Italije Giordano. U možda i najboljoj borbi dana, iako je u prve 2 minute bila malo stisnuta, Helena je otpustila kočnicu i podizala tempo borbe da bi u GS sjajno bacila protivnicu na ipon i osvojila 1. mjesto.

Na europskom kupu za kadete u Poreču Judo klub Samobor imao je dva predstavnika.

Prvog dana natjecanja na tatami je izašao Lovro Špoljarić u kategoriji do 60 kg. U prvom kolu protivnik je bio švedski borac Gevryie, a Lovro je borbu odradio dobro. Već u drugom napadu baca na wazari, a onda je pred sam kraj borbe bacio na drugi wazari i pobjeđuje na ipon. U drugom kolu protvnik je bio predstavnika Italije Ceci, a nakon vrlo teške i izjednačene borbe tek u GS je Lovro malo posustao i dobio kaznu za neaktivnost te izgubio borbu. Nažalost, nije imao popravne borbe i završava natjecanje.

Drugog dana natjecanja na tatami je izašao Marko Vujica u kategoriji do 90 kg. U prvom kolu protivnik je bio nizozemski borac Van Adrichem, a Marko je bio odličan, niti u jednom trenutku nije dao šansu svom protivniku. U jednom napadu radi odličnu tranziciju, prima zahvat držanja i pobjeđuje na ipon. U drugom kolu protivnik je bio brazilski predstavnik Dapper, a Marko je bio zaista odličan, poveo na početku borbe na wazari i uspio zadržati prednost do samog kraja borbe, pobjeđuje i ulazi u četvrtfinale u kojem protiv francuskog borca Sonntaga, koji je trenutno 9. na WRL, odradio je dobro, a iako je Francuz bio bolji, napravio je pogrešku i zbog diskvalifikacije izgubio borbu pa je Marko ušsao u polufinale.

Tamo je latvijski predstavnik Manfelds bio bolji, Marko se borio odlično, ali nije uspio stići prednost od wazarija i pred sam kraj borbe pada na jos jedan wazari te odlazi u borbu za broncu. Tamo je protivbritanskog predstavnika Rileyja izgorio od želje, vidjelo se da mu je ovo prvi europski kup, dva put ga je protivnik kontrirao na wazari pa Marko gubi borbu i osvaja odlično 5. mjesto.

r.s.

 

Bacila protivnicu na ipon i osvojila 1. mjesto

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002