Redovna sjednica skupštine Samoborskog športskog saveza

Novci su osigurani, čekaju se mjere da sportaši "prodišu"

Redovna sjednica skupštine Samoborskog športskog saveza

U petak, 12. ožujka, održana je elektronska redovna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza, na kojoj su glavne točke dnevnog reda bile financijsko i programsko izvješće za 2020. godinu te raspodjela sredstava iz Programa JP u sportu Grada Samobora.

Predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić uvodno je naveo kako je u protekloj godini Program javnih potreba realiziran u ukupnom iznosu od 6.054.000 kn, što je, s obzirom na cjelokupnu godinu i probleme koji su nastali u sustavu funkcioniranja sporta zbog pandemije, izuzetno pozitivno.

U cilju očuvanja zdravlja i života, sportaši, kao i sport u cjelini, morali su se tijekom 2020. godine pridržavati brojnih mjera i preporuka lokalnih i državnog stožera, što je rezultiralo i periodičnim prestancima rada, odnosno zabranama treninga i natjecanja. Unatoč tome, ugovori o dodjeli financijskih sredstava realizirali su se u potpunosti i redovito su isplaćivane mjesečne dotacije udrugama, bez obzira što u nekim dobnim kategorijama nije bilo natjecanja ili su se treninzi održavali s prekidima. Stoga su odlukom Izvršnog odbora definirani dodatno prihvatljivi troškovi pravdanja sredstava, što je klubovima omogućilo planirani daljnji razvoj, podizanje kvalitete i nabavu opreme za stvaranje boljih uvjeta rada.

Rezultiralo je to i odličnim rezultatima: Helena Vuković iz Judo kluba Profectus osvojila je 1. mjesto na Europskom judo kupu za seniore u Dubrovniku, kao i 5. mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i juniore, naslov prvakinje Hrvatske Ane Lenard iz Karate kluba Samobor, kao i odlične rezultate njihovih sportaša mlađih dobnih kategorija, RK Rudar uvjerljivo vodi na ljestvici 1. lige sjever, s uvjerenjem da ćemo u idućoj sezoni gledati u Samoboru Premijer ligu, Judo klub Samobor ima naslove viceprvaka Hrvatske Josipa Šančića te Matee Svečnjak i Sare Šančić, a Košarkaški klub Samobor prvi put u povijesti natječe se u 1. jedinstvenoj HKL. Dobrim rezultatima mogu se pohvaliti i nogometaši, jer se NK Samobor nalazi na 1. mjestu ljestvice jedinstvene županijske lige, s tedencijom ulaska u viši rang natjecanja, a NK Zrinski i NK Bregana uspješno drže 1. i 2. mjesto u svojem rangu natjecanja. Pohvale tradicionalno idu i sportašima Orijentacijskog kluba Japetić i Matiji Razumu na naslovu prvaka Hrvatske, Franu Bošnjaku iz BBK Šišmiš, Mariju Vavri, prvaku Hrvatske iz Streličarskog kluba Samobor, te Pavlu Joziću i Antoniju Kosmatu iz sporta osoba s invaliditetom, ali i ostalim uspješnim klubovima.

Tijekom 2020. kroz programe investicija u sportsku infrastrukturu i nabavu opreme sklopljeni su ugovori s 15 udruga, a velik broj sportaša i djelatnika u sportu proteklo vrijeme iskoristilo je za dodatno osposobljavanje i školovanje za trenere.

Krajem godine Samoborski športski savez u suradnji s Ustanovom SOS financirao je besplatno klizanje za sve učenike Samobora.

Skupštinari su jednoglasno usvojili i prijedlog raspodjele sredstava Programa javnih potreba u sportu za 2021. godinu, kojim Grad izdvaja 7.055.000 kn za sve potrebe SŠS-a.

Na kraju su predsjednik Miro Kelečić i tajnica Marijana Radek u ime Saveza zahvalili gradskim čelnicima na podršci tijekom protekle godine, ali isto tako na značajnom povećanju sredstava u 2021. godini, jer Grad tako kvalitetnim sufinanciranjem prepoznaje programe i važnost promocije sporta u našem gradu.

Sjednica je završila uz jednoglasno usvajanje programskog i financijskog izvješća za 2020., sa željom da se tijekom ove godine sportaši što češće susreću na sportskim terenima i natjecanjima.

M.R.

 

Novci su osigurani, čekaju se mjere da sportaši "prodišu"

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002