Poziciju sportskog direktora i voditelja Škole nogometa NK Samobor preuzeo je mladi i ambiciozni stručnjak Dražen Koštro

NK Samobor je neotkriveni nogometni zlatni grumen

Poziciju sportskog direktora i voditelja Škole nogometa NK Samobor preuzeo je mladi i ambiciozni stručnjak Dražen Koštro

Od 1. lipnja poziciju sportskog direktora i voditelja Škole nogometa u NK Samobor preuzeo je Dražen Koštro. Taj magistar kineziologije svoju dužnosničko – sportsku karijeru vezao je za NK Rudeš, u kojem je proveo posljednjih 14 godina, prolazeći sve stepenice u funkcioniranju jednog kluba – prvo kao trener, pa voditelj škole nogometa i, u konačnici, voditelj ureda Uprave - i to u trenucima kad je klub dosegnuo najveći uspjeh u povijesti – plasman u SuperSport HNL. Nakon godine dana pauze i odmora od nogometnih tema stigao je poziv iz Samobora, kojeg je Koštro objeručke prihvatio.

- Poziv iz NK Samobor prihvatio sam zbog čelnih ljudi kluba, Marija Vojvode i Miroslava Čarapara, koji nesebično ulažu svoje vrijeme i novac u klub, ali i zbog postojeće infrastrukture, jer malo koji klub može se pohvaliti time da u svojoj "ponudi" ima 5 terena koji su i više nego dobra osnova za postizanje željenih rezultata.

A rezultati koje Koštro želi postići i zbog kojih je doveden, iznimno su ambiciozno zamišljeni.

- Želja je da sve kategorije, kroz određeno razdoblje, igraju u najvišem mogućem stupnju natjecanja. Za to će nam, dakako, biti potrebno određeno vrijeme, no ja na NK Samobor gledam kao nogometni zlatni grumen koji još nitko nije otkrio i nadam se da će nam to poći po rukom. Za dostizanje željenog cilja treba nam i podrška Grada, jer iako je u posljednje vrijeme dosta uloženo u poboljšanje uvjeta, u sportskom centru (nove svlačionice, teretana, promijenjena rasvjeta) za ispunjenje prvoligaških uvjeta potrebna su dodatna uluganja.

Koštro tako naglašava da je, primjerice, za sudjelovanje u 1. ligi u juniorskoj konkurenciji najveća šansa da se upravo u ovoj kategoriji zaigra prva liga. Međutim, klub mora imati i umjetni teren "pravih" dimenzija, što Samobor trenutačno nema, a bila bi šteta da takav nedostatak onemogući igru samoborskih nogometaša u stupnju natjecanja u kojem je igrao dobar dio igrača koji danas predstavljaju Vatrene. No, po riječima Koštre, "neki kontakti s Gradom su već uspostavljeni, pa se nadam da će i takve stvari biti riješene".

Što se tiče seniorske momčadi, obzirom da je u tijeku prijelazni rok, Koštro, kao sportski direktor, ima pune ruke posla.

- Najvažnija vijest je da dosadašnji trener Marko Pancirov, koji je u posljednjih nekoliko mjeseci postigao vrlo dobre rezultate, ostaje u klubu. Nema apsolutno ni jednog razloga za upitnost njegove pozicija. Što se tiče igračkog kadra, volio bih da svi igrači, koji su okončali sezonu, osvanu na pripremama za novu, koje počinju 22. srpnja. Obzirom da nam je u novom prvenstvu cilj napad na vrh tablice, neki igrači su već dovedeni i nadam se da će upravo oni biti ta prevaga u kvaliteti koja nam je potrebna za taj iskorak.

Osnova svakog kluba je nogometna škola s čijim je stanjem, nakon kratkog skeniranja, Koštro zadovoljan.

- Rezultati su zadovoljavajući, naravno uz mogućnost postizanja još i boljih. Prvi zadatak nam je vraćanje igrača koji su iz nekih razloga otišli iz ovog kluba, a drugi da se zadrže oni koji imaju ponude iz drugih klubova. Svi treneri koji trenutno rade ostaju u klubu, uz njihovo ulaganje u sebe i našu podršku možemo ići s njima ići naprijed. Planiramo dovesti tri do četiri nova igrača koji su se dokazali, iza kojih stoji rezultat i koji imaju naše povjerenje.

Koštru je i u planu intenziviranje suradnje s klubovima iz Samoborskog prstena s ciljem da se kvaliteta lokalnog nogometa digne na što višu razinu.

- Plan mi je obići sve klubove u Nogometnom središtu Samobor i dogovoriti, u najmanju ruku, "đentlmenski" odnos, a nadam se da ćemo s većim dijelom klubova suradnju dogovoriti i na papiru. Suradnja među klubovima nam je apsolutni prioritet, a ključ svega nam je, kroz zajednički nastup, interes samoborskog nogometa. Siguran sam da se to može napraviti, a sve je do želje i organizacije. Ako ćemo nastupati svaki za sebe, onda nema napretka.

Kao pomoć u radu NK Samobora, u Hebrangovu 43 je kao savjetnik Uprave za sport dovedena Matea Parlov Koštro, koja je inače maratonka s olimpijskim pedigreom i koja će, koliko joj to vrijeme i obveze budu dopuštale, svojim iskustvom i znanjem pomoći u radu kluba, ali i promovirati ženski nogomet, obzirom da je nedavno u Samoboru počela s treninzima i ženska nogometna momčad.

Matija Milić

 

NK Samobor je neotkriveni nogometni zlatni grumen

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002