10.09.2020.

Počeli upisi u Fortis gym

REKREACIJA - Počinju treninzi i fitness

Počeli upisi u Fortis gym

 
10.09.2020.

Održan sastanak predstavnika samoborskih ekipnih dvoranskih sportova

INFRASTRUKTURA - Dogovorom do povratka u dvorane

Održan sastanak predstavnika samoborskih ekipnih dvoranskih sportova

Temeljem odobrenja i suglasnosti Stožera civilne zaštite Grada Samobora od dana 9. rujna, kojim se odobrava korištenje sportskih dvorana u vlasništvu Grada Samobora (Sportske dvorane Samobor i Sportske dvorane Rude) za provedbu treninga i natjecanja sportskih udruga Grada Samobora, održan je sastanak predstavnika ekipnih dvoranskih sportskih klubova s ciljem solidarnog dogovora i preraspodjele satnice za provedbu treninga svih udruga ekipnih sportova.

Na sastanku je navedena problematika kojom sportskim udrugama dvoranskih sportova nije dozvoljeno održavanje provedbe treninga u školskim dvoranama pa je jedan dio sportskih udruga ekipnih sportova Grada Samobora trenutno ostao bez prostora za treniranje.

Odobrenjem Stožera CZ Grada Samobora omogućilo se korištenje dvije dvorane u vlasništvu Grada i Ustanove SOS – Sportska dvorana Rude i Sportska dvorana Samobor.

Predloženo je da se sportske udruge zajednički solidarno dogovore oko rasporeda satnice za treninge u prethodno navedenim dvoranama, kako bi svi klubovi u ovoj trenutnoj situaciji dobili prostor i termine za nastavak treninga i provedbu natjecanja, a dok se ne poboljša epidemiološka situacija i dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne donese preporuke kojima bi se dozvolilo korištenje dvorana u vlasništvu škola za potrebe sportskih klubova.

Na sastanku je navedeno kako se, prema izjavama ministra Radovana Fuchsa, vode intenzivni pregovori s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Središnjim državnim uredom za šport kako bi se našao model kojim bi se zadovoljile epidemiološke mjere i kako bi sportske udruge nastavile s normalnim korištenjem školskih dvorana.

Po pitanju korištenja dvorana dogovoreno je sljedeće:

- u dvorane ulaze samo sportaši, treneri i druge osobe neophodne za obavljanje aktivnosti (roditelji ne ulaze), uz obaveznu evidenciju dolaska i odlaska svih prisutnih

- na ulaze u dvorane bit će postavljene posude za dezinfekciju obuće i ruku, koje svaki korisnik mora obaviti

- kako bi se izbjegao nepotreban ulazak, dvorane će se zaključavati, a otključavati 15 minuta prije završetka, odnosno početka termina treninga

- izlaskom korisnika iz dvorane koji su ranije koristili termin novi mogu ući nakon završene dezinfekcije dvorane (ne prije)

- korisnici i sportaši ulaze i izlaze zajedno s trenerom u objekt radi pridržavanja propisanih mjera

- svlačionice se koriste za odlaganje stvari, presvlačenje, preobuvanje i tuširanje, s time da se maksimalno smanji nepotrebno zadržavanje u objektu

- treninzi se koncipiraju maksimalno do 1,5 h po ekipi te završavaju 10 minuta ranije radi čišćenja i dezinfekcije dvorane sljedećim korisnicima

- prilikom vježbanja na spravama svaki korisnik mora imati vlastiti ručnik kojim se prekriva svaka podloga na kojoj se sjedi, leži ili vježba (strunjače, sprave, klupe i sve vrste podnih obloga i podova). Preporučuje se korištenje ručnika većih dimenzija.

- zabranjuje se koncipiranje treninga dio u objektu, a dio vani, pa da se ponovno ulazi u objekt

- ukoliko se održavaju utakmice s gledateljima, obavezno je pridržavanje mjera HZJZ-a.

Samoborski športski savez je uz pomoć Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije osigurao sportskim udrugama donaciju beskontaktnih toplomjera za potrebe rada udruga, a sve u cilju što bolje provjere zdravstvenog stanja i zdravstvene zaštite sportašica i sportaša.

Isto tako, Ustanova SOS radi na pripremi nabave strojeva za dezinfekciju dvoranskih prostorija, a sve u svrhu što bolje provedbe dezinfekcije dvorana i popratnih prostorija.

Dogovoreno je da će se na ulazima u objekte na oglasnim panoima objaviti Preporuke za treninge i sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima, preporuke za čišćenje i dezinfekciju prostora bez oboljelih od COVID-19, koje je objavio HZJZ, kako bi svi članovi udruga bili upoznati s istim.

Od strane Ustanove Sportski objekti Samobor osigurano je dovoljno dezinfekcijskih sredstava sukladno preporuci (po m2). Također, definiran je i način čišćenja dvorane i prostora svlačionica između provedbe treninga dvije udruge, kao i protokol prolaska sportaša unutar prostora sportskih dvorana radi što kvalitetnije provedbe preporuka i mjera za zaštitu. Sve udruge dobit će deklaracijski list vezano na dezinfekcijska sredstava koja koristi Ustanova SOS za dezinfekciju prostora dvorane, kao i rješenje Ministarstva zdravstva.

Sportski klubovi su u vrlo kratkom vremenu, kvalitetno, solidarno i na zadovoljstvo sviju, dogovorili podjelu termina za treninge i natjecanja te na kraju svi su istaknuli da se nadaju da će se brzo stvoriti uvjeti za korištenje objekata bez navedenih preporuka i ograničenja, kako bi se sve vratilo normalnom treniranju i natjecanju.

Predstavnici Ustanove SOS i Samoborskog športskog saveza dodatno su naglasili važnost pridržavanja svih preporuka i mjera koje se moraju provoditi tijekom treninga i utakmica, kako bi svima bilo lakše funkcionirati i raditi te kako bi se smanjila mogućnost obolijevanja na najmanju moguću mjeru.

M.R.

 
10.09.2020.

Jedinstvena županijska liga – 5. kolo

NOGOMET - TOP oborio Jelačića

Jedinstvena županijska liga – 5. kolo

Ban Jelačić - TOP 1:2

(Mihanović '5; Ivanović '60, Škarica '73)

Samobor – GNK Sveta Nedjelja 3:0

(Krajačić '27, Štulec '35, '43)

Stupnik – Rakov Potok 6:0

(Adžemović '2, Jozić '42, Šporčić '54, 75, Nemanić '66, Roguljić '68)

Nakon petog kola vode TOP i Samobor s po 12 bodova, treći je Dinamo (J) s 13, GNK Sveta Nedjelja na osmom mjestu sa 7, dok je Rakov Potok četrnaesti s 5 bodova.

M.M.

 
10.09.2020.

1. županijska nogometna liga zapad – 5. kolo

NOGOMET - 5:1 - Pobjeda Bregane, poraz Klokočevca

Mladost (KD) – Bestovje 1:1

(Gaiser '77 – 11m; Malenica '81)

Mladost (L) – Sloga SU – ZA (O) 0:2

(Franjičević '80 Vučur '82)

Bregana – Sava (D) 5:1

(Runtas '9, '60, F. Škacan '23 – 11m, Lipec '32, '90 – 11m; Šoštarić '80)

Zrinski – BSK 4:0

(Brdarić '2, '58, Draclin '8, Ištuk '78)

Tigar Rakitje – Savski Marof 1:1

(Cerovečki '55 – 11m; Veselčić '57 – 11m)

Novaki – Klokočevac 5:1

(Fabek '24, '72, Kopun '75, '87, '90; Matijaščić '4)

Nakon petog kola vode Bregana i Zrinski s 15 bodova, treće je Tigar Rakitje s 10, Novaki su peti s 9 bodova, Sloga SU – ZA je dvanaesta s 5 koliko ima i četrnaesto Bestovje, dok je Klokočevac na sedamnaestom mjestu bez bodova.

M.M.

 

Počeli upisi u Fortis gym

Održan sastanak predstavnika samoborskih ekipnih dvoranskih sportova

Jedinstvena županijska liga – 5. kolo

1. županijska nogometna liga zapad – 5. kolo

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002