26.05.2020.

Elektronska sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Ušteda od 1.001.000 kn za nerealizirane programe treninga i natjecanja

Elektronska sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

U skladu s trenutnim mjerama Civilnog stožera zaštite Republike Hrvatske i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera civilne zaštite grada Samobora, u utorak, 19. svibnja, održana je elektronska sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza, na kojoj su usvojene I. izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora za 2020. i raspodjela sredstava unutar programa.

Glasovanju je pristupilo svih 39 članova Skupštine i sve odluke po dnevnom redu su usvojene jednoglasno.

Skupštinari su upoznati s paketom mjera i aktivnosti koje Grad Samobor provodi u cilju smanjenja i ublažavanja ekonomskih i ostalih šteta u gospodarstvu zbog pandemija koronavirusa, a preporuke i upute gradskog stožera provodi i Samoborski športski savez, kao krovna organizacija gradskih sportskih udruga, klubova i sportaša.

Odnosi se to ponajviše na proračun SŠS-a, odnosno postizanje ušteda zbog smanjenih aktivnosti kod svih članica koje participiraju u Programu JP u sportu Grada Samobora, te utvrđivanje iznosa sredstava koji će se rebalansom preraspodijeliti na pomoći (subvencije) gospodarstvenicima Grada Samobora.

Temeljem uputa Grada Samobora, a u svrhu formiranja iznosa proračunske stavke “Pomoći gospodarstvenicima pogođenima pandemijom virusa COVID-19” i pokretanja postupka rebalansa, odlukom Predsjedništva SŠS-a i Izvršnog odbora udruge članice imale su obavezu dostaviti u ured saveza iznose ušteda troškova namijenjenih za programe treninga (stručni rad) i natjecanja te manifestacija za vrijeme od 15. ožujka do 15. lipnja 2020., a koji se zbog trenutne situacije nisu i neće realizirati.

Temeljem dostavljenih podataka vezanih uz nerealizirane programe aktivnosti izrađen je Prijedlog I. izmjena i dopuna financijskog plana i Programa JP u sportu Grada Samobora za 2020., koji je usvojen na sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora 28. travnja 2020, u iznosu od 1.001.000,00 kn, odnosno samnjenjem proračuna SŠS-a od 14%.

Umanjeni su planirani troškovi za službena putovanja, reprezentaciju, tekuće i investicijsko održavanje, uredski materijal i intelektualne usluge, a dio plaća djelatnika, u iznosu od 6%, dobrovoljno se uplaćuje u fond za gospodarstvenike.

Detaljan pregled po pozicijama proračuna Samoborskog športskog saveza dostupan je na njihovoj internetskoj stranici, kao i otvoreni natječaji.

Čelnici Samoborskog športskog saveza smatraju da je ovaj prijedlog raspodjele napravljen kvalitetno, jer su komisije i članovi Izvršnog odbora sagledali sve kriterije segmenata rada i djelovanja udruga, budućih aktivnosti, daljnjih početaka treninga i natjecanja od jeseni, te da će ova pandemija uskoro postati samo dio sportske povijesti.

Unatoč tome što im je COVID-19 uzeo svakodnevicu i tek nakon više mjeseci se pomalo vraćaju u “normalu”, sportaši su se, navikli na nepredvidive situacije, brzo prilagodili novom režimu, čuvajući ono što je i njima najvažnije – zdravlje i život.

- I ovo će proći i nadamo se da se neće vratiti. Nadamo se da neće biti većih problema i velike ekonomske krize koju najavljuju. Znamo da će sport, sportaši i sportski djelatnici uvijek dati svoj doprinos za boljitak zajednice, bez obzira kakav oblik taj doprinos morao imati. Imali smo velike planove u sportu, trebala je ovo biti godina sporta, Olimpijskih igara, godina velikih uspjeha i zadovoljstva za ljubitelje sporta, ali malo ćemo pričekati i to pomaknuti za narednu godinu. Iako smo poprilično uzdrmani trenutačnom situacijom, mislimo pozitivno, budimo strpljivi i idemo i dalje, dan po dan, dok nam se ne vrati sportska svakodnevnica u potpunosti.

Trenutno je najvažnije sačuvati zdravlje svih nas. Ostanimo odgovorni i čuvajte se – poručuju sportašima predsjednik SŠS-a Miro Kelečić i tajnica Marijana Radek.

M.K.

 

Elektronska sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002