30.01.2020.

Samoborski gradonačelnik sa suradnicima ugostio rukometnog reprezentativca Mateja Ašanina

RUKOMET - Ponos Samobora i Samoboraca

U četvrtak, 30. siječnja, u gradskoj vijećnici Grada Samobora, priređen je prijem za sjajnog mladog Samoborca, vratara hrvatske rukometne reprezentacije, Mateja Ašanina. Podsjetimo, naši su rukometaši proteklog vikenda u Stockholmu na Europskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

Prijem je organizirao gradonačelnik Krešo Beljak, a pridružili su mu se i zamjenik Željko Stanec i resorni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat. Matej je stigao u pratnji najvažnije potpore, supruge i majke.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Matej zaista ponos Samobora i svih Samoboraca. Čestitao je cijeloj momčadi na tituli europskih viceprvaka te izrazio nadu da je ovo tek početak uspješne sportske budućnosti. Mateju je poželio dugu karijeru uz što manje ozljeda i što više medalja, sa željom da se susret ponovi krajem ljeta nakon OI u Tokiu. Lijepim željama pridružio se i pročelnik Juro Horvat, koji je naglasio kako od Mateja i nije bilo za očekivati manje, obzirom da potječe iz poznate samoborske sportske obitelji.

Mladi je vratar pak zahvalio Gradu na pozivu i podršci, istaknuvši kako je neopisiv osjećaj vratiti se nakon tako dramatične sportske borbe u svoj grad, među svoju obitelj i prijatelje. Iako je iza njega velik uspjeh, odmora gotovo da i nije bilo, jer je već nastavio sa treninzima.

Mateju su gradski čelnici ovom prigodom uručili i prigodan dar - kristalnu rukometnu loptu s posvetom, plaketu i tortu.

Nakon zajedničke fotografije, u neformalnom su tonu nastavili druženje uz Rudarsju greblicu i zdravicu za što skorijim ponovnim susretom na istom mjestu.

S Matejem je nakon prijema razgovarao i suradnik Glasnika Franjo Sina Gluščić.

- "Srebro" iz Švedske je na neki način arhivirano i oplemenjeno pozitivnim događanjima, a u travnju već slijede kvalifikacije za Olimpijadu.

- Nemamo nimalo laku grupu. Krećemo najprije u susret s domaćinom, Francuzima, koji su u rezultatskom pogledu podbacili na Europskom prvenstvu. No, imaju mladu i nadahnutu momčad, koja će, vjerujem, predvođena Nikolom (Karabatić, op.a.) biti na neki način i favorit naše skupine.

- Tu su još i Tunis i Portugal, kao najveće iznenađenje EP-a.

- Ja bih karte stavio najprije na Portugal, a onda na Tunis. Branio sam u Sportingu iz Lisabona i shvatio da Portugal, nakon nogometa, ulaže sve više u rukomet. Konačno, i 6. mjesto na ovogodišnjem EP-u je tome jasan pokazatelj. Nogometni klubovi Benfica, Porto i Sporting inicirali su i rukometni inkubator, koji iz godine u godinu raste i daje rezultate. Doveli su mnoge svjetski poznate igrače i trenere, a uz svoju prirodnu fizičku moć dolaze i do rezultata. Ako tako nastave, a nema razloga da neće, vjerujte, uskoro su među 4 najbolje reprezentacije Europe.

- Bolji od nas?

- Pa to baš i ne, ali im treba odati poštovanje za svaki nastup do sada.

- Jesmo li spremni za Olimpijske igre?

- Uvjeren sam da naša reprezentacija može i, na neki način, mora na OI. Ja sam spreman sve podrediti tom rukometnom projektu. Tu sam, zdrav i željan nastupa. Na izborniku je sve ostalo.

- Što Vam je prvo na popisu želja za Tokio?

- Samo da je zdravlja. Onda se ne bojim ničega. Ne možete vjerovati koliko želim vidjeti i doživjeti Tokio igrajući pod hrvatskim stijegom.

Matej će sada iskoristiti zasluženi kratak odmor, nakon kojeg se posvećuje radu u svom klubu PPD Zagreb, a onda slijede pripreme reprezentacije za Olimpijadu.

M.S. i F.S.G.

 
30.01.2020.

Dvoranski streličarski turnir u Novom Marofu

STRELIČARSTVO - Osvojili tri medalje

Dvoranski streličarski turnir u Novom Marofu

U nedjelju, 26. siječnja, u Novom Marofu održan je dvoranski streličarski turnir, prvi na kojem su ove godine nastupili samoborski streličari. Natupilo je devet streličara, a osvojene su tri medalje.

U klasi zakrivljenog luka, u najmlađoj kategoriji do 12 godina, nastupili su Magdalena Vrančić, koja je osvojila 5. mjesto u ženskoj, i Ante Crnjac, koji je osvojio 6. mjesto u muškoj kategoriji.

U kategoriji do 14 godina Vito Devčić osvojio je 4., a Mihovil Srebren 6. mjesto. U kadetima su Luna Pađan i Hana Gudlim Mičić osvojile 8. i 11. mjesto.

U klasi složenog luka u kadetskoj kategoriji nastupili su Talia Valentak i Vigo Mikola. Talia je osvojila 1., a Vigo 2. mjesto.

Zlatko Pentek je u seniorskoj kategoriji osvojio 3. mjesto.

T.I.

 

Samoborski gradonačelnik sa suradnicima ugostio rukometnog reprezentativca Mateja Ašanina

Dvoranski streličarski turnir u Novom Marofu

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002