18.12.2019.

Redovno zasjedanje Skupštine Samoborskog športskog saveza

SŠS - Samoborski sport ide dalje

U Sportskoj dvorani Samobor u utorak, 17. prosinca, svoju redovnu godišnju skupštinu održao je Samoborski športski savez, na kojoj je 34 od 39 predstavnika sportskih udruga i klubova s pravom glasa, koji djeluju unutar saveza, jednoglasno usvojilo sve točke i odluke koje su bile na dnevnom redu.

Nakon uobičajenog izbora radnih tijela i izvješća komisija, usvojena je Odluka o donaciji terena za odbojku na pijesku OŠ Bogumila Tonija Samobor, kojega je vrijednost oko 200 tisuća kuna, i o kojem će ubuduće brinuti škola uz pomoć Grada Samobora. Teren će, kao i do sada, besplatno moći koristiti svi zainteresirani za ovaj vid rekreacije, kao poticaj djeci, mladima i građanima da dio svojeg slobodnog vremena posvete fizičkim aktivnostima.

Oko točke Usvajanja Izmjena i dopuna Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora 2019. godine u raspravi se javio Viktor Jozić u ime Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor, zatraživši da se njihov klub, obzirom na vrhunske rezultate koje postiže Pavao Jozić, uvrsti među klubove navedene u stavci Nositelji sportske kvalitete, s time da ne traže dodatna financijska sredstva, nego da se njihov vrlo uspješan rad samo potvrdi tim statusom. Odgovorio mu je predsjednik SŠS-a Miro Kelečić, pojasnivši kako se evaluacija za klubove radi svake 3 godine te će, radi brojnih pravilnika i administracije koja tome prethodi, morati na to pričekati, ali nema razloga ni prepreka da u narednom periodu ne budu uvršteni u skupinu najboljih.

Usvojeni su potom program rada i financijski plan za 2020. godinu, unutar kojih će Samoborski športski savez, s nešto više od 7 milijuna kuna, ostvarivati svoje ciljeve, s naglaskom na ulaganja u mlade sportaše i dizanje kvalitete sporta u Samoboru na svim razinama i za sve generacije Samoboraca, od profesionalaca do rekreativaca.

Tajnica Marijana Radek zahvalila je i čestitala svima na brojnim i velikim uspjesima koje su tijekom godine samoborski sportaši ostvarili te ih sve pozvala na zajedničko druženje, koje će se održati 27. prosinca u Centru za mlade Bunker.

Na kraju se svima u ime Grada Samobora obratio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, koji je dodatno naglasio što će sve Grad napraviti za svoje sportaše u narednoj i idućih godina, pa će tako nogometaši dobiti nova tri terena s kvalitetnom umjetnom travom, uređuje se prostor za Judo klub Profectus, slijede najavljena ulaganja na Vugrinščaku i Hidropatskom kupalištu, a u planu je i izgradnja novog gradskog bazena te sportske dvorane u Bregani.

M.K.

 

Redovno zasjedanje Skupštine Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002