19.05.2019.

Senzacionalan rasplet ustoličenja trenera u KK Samobor za novu sezonu

KOŠARKA - Radulović trener Samoboraca

Senzacionalan rasplet ustoličenja trenera u KK Samobor za novu sezonu

Brojni su se samoborski ljubitelji sporta, a posebno košarke, s mnogo se razloga ovih dana pitali: je li moguće da će jedan od proslavljenih košarkaša i cijenjeni košarkaški stručnjak Zdravko Radulović sjesti na klupu A-2 ligaša, košarkaša KK Samobor?

Da. Imamo i potvrdu, a to se dogodilo, prema našim saznanjima na prijateljski i, bez financijskih uvjeta, dogovoreni način. Teško za povjerovati, ali je tako.

Vodstvo KK Samobor, na čelu s predsjednikom Mirom Kelečićem, dogovorilo je suradnju s ovim izuzetno cijenjenim košarkakim stručnjakom. Kratak telefonski razgovor s Radulovićem, sve je bolje pojasnio. Želja mu je da, nakon nekoliko viđenih utakmica, KK Samobor vine među A hrvatsku košarkašku elitu. Klub je, prema Radulovićevim riječima, odlično posložen, postoji jasna vizija napretka, a to je i za njega svojevrstan sportski izazov.

Dakle, Zdravko Radulović, novi trener košarkaša seniora, koji će, inače, raditi i s ostalim klupskim selekcijama, prvenstveno juniorima, svoju dužnost počinje obnašati 3. lipnja, za kada je sazvana prozivka seniorske selekcije.

Klub nekoliko zadnjih godina, što se tiče stručnog rada u svim kategorijama i segmentima, ostvaruje izniman napredak. Radulović će se u svome radu imati na koga osloniti, a postojeće će klupske trenerske snage imati prilike učiti od vrhunskog stručnjaka.

No, cilj je svima jasan, a naglasio ga je i Radulović: Prva A liga je prioritet! Treba li nešto više dodati?

Inače, Zdravko Radulović dobro je znano košarkaško ime. Igrao je za Bosnu iz Sarajeva, Cibonu, Zrinjevac, Olimpiju iz Ljubljane, Aris, Makabi... U sezoni 1992/93 bio je najbolji strijelac Euro lige, a kao član reprezentacije bivše države, osvojio je nekoliko europskih i svjetskih medalja. Po završetku uspješne karijere, krenuo je u trenerske vode. Vodio je košarkaše Zagreba, Cedevite i Cibone, a posljednje dvije godine radio je u Italiji. Sada je, evo sjeo i na klupu Samobora. Bez sumnje, u povijesti samoborskog sporta jedno od najzvučnijih imena.

- Gledao sam Samobor na dosta utakmica A-2 lige. Sve sam dobro proanalizirao, i vjerujte, Samobor će imati prvoligaša. Mladost, ali i neosporno znanje, uz tek male dodatke nekolicine vrhunskih igrača, jamstvo je konačnog uspjeha. Ja ću se ovom simpatičnom klubu dati do maksimuma. Trenirat ćemo pet puta tjedno, jer natjecanje ne trpi improvizacije. Svi imamo isti cilj, a to je najznačajnije.

F.S.G.

 

Senzacionalan rasplet ustoličenja trenera u KK Samobor za novu sezonu

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002