30.09.2018.

Milijun kuna iz EU za Judo klub Profectus

JUDO - Za sport dostupan svima

Milijun kuna iz EU za Judo klub Profectus

Judo klub Profectus Samobor ponovo dokazuje da se može i drugačije. Program "Judo za djecu i mlade" samoborskog kluba odnedavno se financira od strane Europske unije.

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava 27. rujna potpisan je ugovor između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i 36 korisnika za projekte financirane od Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Ovo je prvi puta da Europski socijalni fond dodjeljuje sredstva namijenjena razvoju sporta u Hrvatskoj.

Projekt Judo kluba Profectus Samobor "Judo za djecu i mlade" izabran je u programu Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport, s ciljem povećanja dostupnosti besplatnih sportskih sadržaja za tu grupaciju djece i mladih.

Dvogodišnji program je usmjeren na djecu i mlade čiji su roditelji nezaposleni ili korisnici dječjeg doplatka, djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade iz jednoroditeljskih obitelji, djecu i mlade iz obitelji s troje ili više djece, djecu i mlade s problemima u ponašanju, djecu s teškoćama u razvoju, te mlade koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa ili su nezaposleni.

Uključeni u program JK Profectus Samobor imat će brojne pogodnosti, jer u projektu vrijednom blizu milijun kuna bit će osigurano besplatno treniranje i sva potrebna sportska oprema za judo, a klub će kroz projekt nabaviti dodatne rekvizite za rad, vozilo i imati osigurano financiranje rada i školovanje trenera.

Uz rad s djecom s posebnim potrebama, ovo će biti već drugi potpuno besplatan program koji klub nudi djeci s područja Samobora i šire.

Judo klub Profectus Samobor nije stao samo na ovome, jer su još dva predložena programa za financiranje iz programa Europske unije u procesu ocjenjivanja. Međutim, provođenje programa ovisi i o trenutačno najvećem problemu kluba - neodgovarajućem prostoru.

U klubu se nadaju da će nakon EU i u Gradu Samoboru prepoznati vrijednost projekta i u skoro vrijeme osigurati odgovarajući prostor za njegovu provedbu. Na taj bi način još jednom potvrdio naziv Grada - prijatelja djece.

I.P.

 

Milijun kuna iz EU za Judo klub Profectus

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002