20.08.2018.

Samobor kod mlađih, a Bregana kod starijih uzrasta s pobjedničkim peharima

NOGOMET - 24. Cup Grada Samobora

Samobor kod mlađih, a Bregana kod starijih uzrasta s pobjedničkim peharima

Tradicija je nastavljena. Po 24. put održano je nogometno natjecanje za mlađe uzrasne kategorije pod nazivom Cup Grada Samnobora, i to one U-13 i U-15. Organizacija je i ovaj put bila povjerena NK Zrinski iz Farkaševca i u svemu je bila na zavidnoj razini pa se tako bilježi i s te osnove uspješnost ovog nogometnog natjecanja. Pokroviteljstvo je bilo u domeni Samoborskog športskog saveza, koji je osigurao nagrade za najuspješnije. U konkurenciji momčadi U-13 nastupile su postave Save iz Strmca, Klokočevca, Bregane, Samobora i domaćina Zrinskog, a naslov najuspješnije pripao je mladim igračima iz NK Samobor. U konkurenciji momčadi U-15 nastupili su nogometaši Stupnika, Klokočevca, Ban Jelačića iz Vukovine, Bregane i Zrinskog. Najviše uspjeha imala je momčad Bregane osvojivši naslov pobjednika.

Nagrađeni su i pojedinici. U nastupima kategorije U-13 najboljim je igračem proglašen Roko Kovačević (Samobor), najbolji je vratar Martin Jurec (Zrinski), dok je najuspješniji strijelac s 5 zgoditaka Darijan Gvozdanović (Klokočevac). U starijoj konkurenciji U-15 za najboljeg igrača proglašen je i nagrađen Mislav Muheljić (Bregana). Najbolji je na vratarskoj poziciji bio Nikola Gvozdanović (Bregana), dok je sa 4 zgoditka najuspješniji strijelac bio Filip Karamatić (Stupnik).

Konačan poredak U-13: 1. Samobor, 2. Zrinski, 3. Bregana, 4.Sava(S), 5. Klokočevac.

Konačan poredak U-15: 1.Bregana, 2. Stupnik, 3. Klokočevac, 4. Zrinski, 5. Ban Jelačić.

F.S.G.

Foto: pobjednici u kategoriji U-13, NK Samobor

 
20.08.2018.

Nogometni turnir seniora Strmec 2018.

NOGOMET - Pobjednički pehar ostao u Strmcu

Nogometni turnir seniora Strmec 2018.

Seniorska postava Save iz Strmca, inače člana 4. HNL središte Zagreb, pobjednička je na kraju tradicionalnog nogometnog turnira koji se već niz godina uoči početka nove natjecateljske sezone održava u Strmcu. I ove godine u natjecanje je bilo uključeno 7 momčadi seniora, i to prvenstveno klubova koji rade i djeluju na području Svete Nedelje. Tako su sudjelovale postave Bestovja, Novaka, Sloge iz Brezja, Sloga - Suze iz Orešja, HNK Tigar Rakitje i domaćina Save, uz sudjelovanje seniorske momčadi Rakovog Potoka. Nažalost, niti ove godine, iako su bili pozvani, nisu nastupili nogometaši TOP-a iz Kerestinca. Natjecanje održano u dva dana (18. i 19. kolovoza), okupilo je u gledalištu velik broj ljubitelja nogometa. Tako se skupilo više od 500 onih koji su se željeli uvjeriti u spremnost momčadi pred novu sezonu. Sava je imala u nastupima najviše uspjeha pa je tako u susretu za prvo mjesto pobijedila Bestovje 2:1, dok je utakmicu za treće mjesto u svoju korist i to s 3:0 riješila momčad HNK Tigar Rakitje u nadmetanju s momčadi Novaka.

Uz nagrade organizatora natjecanja i pokrovitelja Sportske zajednice Grada Sveta Nedelja za nastup u momčadskom dijelu, nagrade za svoj učinak primili su i pojedinci. Tako su nagradu za najboljeg strijelca sa po 3 zgoditka podijelili Filip Žaja (Bestovje) i Krešimir Barun (HNK Tigar Rakitje). Najboljeg vratara imala je u Luki Šimiću momčad Bestovja, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen i nagrađen Tomislav Makarun iz momčadi Save. Lijepo druženje nogometaša i dobar nogomet ispunili su sva očekivanja.

Rezultati - prednatjecanje:

Bestovje - Sloga(B) 1:1(5:4), Novaki - Rakov Potok 3:0, HNK Tigar Rakitje - Sloga Suza 1:1 (4:3)

Polufinale: HNK Tigar Rakitje - Sava 0:1, Bestovje - Novaki 5:1.

Za 3 mjesto: Novaki - HNK Tigar Rakitje 0:3

Za 1. mjesto: Bestovje - Sava 1:2.

F.S.G.

Foto: NK Sava Strmec

 
20.08.2018.

Kup Nogometnog središta Zagrebačke županije

NOGOMET - Samobor uvjerljiv u Okiću

Kup Nogometnog središta Zagrebačke županije

U pretkolu kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije seniorska momčad Samobora gostovala je 19. kolovoza u Okiću kod tamošnjeg Dinama i uvjerljivo slavila 6:0. Strijelci za NK Samboor bili su Hanachi, Ibrahimović, Kostanjski, Kižlin, Stanić i Ovčariček.

Podsjećamo, NK Samobor u subotu, 25. kolovoza, starta u prvenstvu 4. HNL središte Zagreb, a prvu utakmicu od 17 i 30 igra u Strmcu protiv Save.

M.Š.

Foto: NK Samobor

 
20.08.2018.

Izniman uspjeh člana SK Samobor na Pro Archery Series

STRELIČARSTVO - Vavro odličan u Belgiji

Izniman uspjeh člana SK Samobor na Pro Archery Series

U Fort van Lieru, nedaleko Antwerpena u Belgiji, član Streličarskog kluba Samobor Mario Vavro sudjelovao je na turniru Pro Archery serije. Mario se borio među 60 najpoznatijih svjetskih streličara, koji su dobili dobili pozivnicu za ovo najprestižnije streličarsko natjecanje. Prvog dana pucalo se na 24 mete po četiri strijele i na kraju dana Vavro je bio drugi sa 472 kruga. Drugog dana pucalo se na 20 meta po tri strijele i Vavro je sve do zadnje mete držao treću poziciju. Nažalost, Francuz Dellobele na toj je meti bio bolji i za jedan krug prestigao Marija. Sama prilika za nastup na ovako prestižnom natjecanju velih je uspjeh, a ovakav odličan rezultat još jedan dokaz da je Mario u samom vrhu svjetske streličarske elite.

D.K.

 

Samobor kod mlađih, a Bregana kod starijih uzrasta s pobjedničkim peharima

Nogometni turnir seniora Strmec 2018.

Kup Nogometnog središta Zagrebačke županije

Izniman uspjeh člana SK Samobor na Pro Archery Series

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002