05.07.2018.

U Samoboru sazrijeva budući šahovski velemajstor

ŠAH - Lovro Novosel državni prvak

U Samoboru sazrijeva budući šahovski velemajstor

Nakon šest dana i devet odigranih kola na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu do 13 godina, održanom u Trogiru od 16. do 21. lipnja, u konkurenciji najboljih 55 igrača Lovro Novosel osvojio je prvo mjesto.

Učenik OŠ Samobor od svoje šeste godine aktivan je član Šahovskog kluba Sveta Nedelja, a do sada je na državnim prvenstvima osvojio prvo mjesto u konkurenciji dječaka do 8 godina i drugo mjesto na prvenstvu do 9 godina, uz brojna postignuća na turnirima na kojima se natjecao u okviru prve kadetske lige te je i višestruki prvak županije.

Osvojenim prvim mjestom na prvenstvu Hrvatske stekao je pravo nastupa na svjetskom prvenstvu u šahu koje će se održati sljedeće godine u Indiji.

G.S.

 
05.07.2018.

Europskoj kadetskoj viceprvakinji u judu Lari Cvjetko upriličen prijem u gradskoj vijećnici

JUDO - Sljedeći cilj - Olimpijske igre!

Lara Cvjetko, članica samoborskog Judo kluba Profectus, od 29. lipnja kadetska je europska viceprvakinja u judu. Nova medalja i još jedan sjajan Larin sportski uspjeh zavrijedili su i priznanje od strane Grada Samobora, čiji čelnici su za Laru i njezinn tim upriličili prijem u gradskoj vijećnici, kako bi im uručili zaslužena priznanja i nagrade.

Učinili su to redom tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, koji su naprije čestitali mladoj sportašici i trenerima na još jednom izuzetnom rezultatu, uvjereni da uz ovakav kontinuitet rada kluba i stručnog osoblja te prepoznatljivost samoborske škole juda rezultati ni u budućnosti neće izostati.

Uz prigodno priznanje Lari pripada i 4.000 kuna nagrade, koje će Lara sigurno iskoristiti kako bi se dalje, jer ovo joj je zadnja godina među kadetkinjama, nastavila natjecati u sljedećim kategorijama.

Uz Laru, na dobivenom priznanju zahvalili su njezini treneri Matija i Dino Frlić, koji su najavili još više vrhunskih natjecanja na kojima će nastupati njihovi judaši, a nadaju se i nastupu na jednim od sljedećih Olimpijskih igara.

Damir Frlić, predsjednik kluba i otac dvojice Larinih trenera, iskoristio je priliku da sportske i gradske čelnike podsjeti kako im, obzirom da rade i s djecom s posebnim potrebama, a od jeseni kreće i škola juda u Rudama, sve više nedostaje dodatnog prostora za rad.

O svemu tome će razgovarati do početka jeseni, kada kreće i nova natjecateljska sezona.

M.K.

 

U Samoboru sazrijeva budući šahovski velemajstor

Europskoj kadetskoj viceprvakinji u judu Lari Cvjetko upriličen prijem u gradskoj vijećnici

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002