19.06.2018.

25. izdanje XCO Samobor

BRDSKI BICIKLIZAM - Elita na samoborskim bregima

U nedjelju, 17. lipnja, u Samoboru je, u organizaciju BBK Šišmiš, održano 25. izdanje XCO Samobor, koja ove godine, osim što se bodovala za hrvatski i slovenski kup ujedno bila i utrka prve kategorije UCI.

Utrka je privukla nekoliko zvučnih imena svjetske i europske MTB scene. Osim blizanaca Braidot i Mirka Tabacchija, na startu se pojavio i Manuel Fumić, koji je trenutno na pripremama u Hrvatskoj, gdje se u Rapcu sprema za nastavak utrka Svjetskog kupa.

Na utrci je nastupilo puno slovenskih natjecatelja. U Eliteu mogli smo vidjeti nastup najboljih - Tanja Žakelj i Rok Naglič, dok su Miha Klemenčič i Vita Movrin nastupali u kategoriji juniora. Ukupno je nastupilo 307 natjecatelja iz 12 zemalja Europe.

U seniorskoj muškoj kategoriji borba za 1. mjesto se vodila između Luce Braidota i Danielea Braidota (CS Carabinieri). Daniele je osvojio utrku s dvije sekunde prednosti. Na 3. mjesto popeo se Mađar Andras Parti (Hungarian National Team). Manuel Fumić (Cannondale Factory Racing) zauzeo je 9. mjesto. Najbolji Slovenac bio je Rok Naglič (Calcit Bike Team) na 11. mjestu s vremenom 1:26,39 h, dok je najbrži Hrvat bio Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin) na 27. mjestu s vremenom 1:38,46h.

U ženskoj Elite kategoriji pobjednica je bila Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing), a s dobrom minutom zaostatka u cilj je ušla Mađarica Barbara Benko (Ghost Factory Racing). Ukrajinka Irina Popova (Ukraine National Team) osvojila je 3. mjesto.

Hrvatica Gorana Težak (Adrenalina MTB Team) završila je na 4. mjestu, dok je Ema Filipović (BK Biker) zauzela 8. mjesto. Za Srbiju je nastupila Teodora Savić Popović (Pljevlja XC Team), koja je utrku završila na 7. mjestu.

U utrci juniora najbrži je bio Mađar Erik Fetter (PCCC) koji je utrku završio u vremenu 59:27 min. Za njim slijede Italijani Christian Martinuzzi (ASD Team Velociraptors) na 2. mjestu, te Federico Ceolin (Ass.Dil.Centro sportivo liberta) na 3. mjestu. Najbolji Slovenac bio je Miha Klemenčič na 6. mjestu, dok je među hrvatskim juniorima najbolji bio Emil Novosad (BGK Tuškanac) na 14. mjestu.

Među juniorkama najbolja je bila Slovenka Vita Movrin (Energijateam.com), koja je utrku završila u vremenu 56,59 min, te zauzela najviše mjesto na postolju. Za njom slijede Hrvatice Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) na 2. mjestu i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) na 3. mjestu.

U kategoriji kadeta (U17) najbrži je bio Slovenac Teo Pečnik (KK Ravne) na prvom mjestu. Drugo mjesto pripalo je Ukrajincu Oleksandru Hudymi (Ukrainian National Team), dok je Jakob Klemenčič (MBK Sportr.si) završio na trećem. Od Hrvata najbrži kadet bio je Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) na 6.mjestu. U utrci kadeta nastupio je i BiH vozač Lukić Siniša (BK Kozara), koji je utrku završio na 16. mjestu.

Kategorija Master A obilježena je izvrsnim nastupom Slovenaca, koji su zauzeli prvih šest mjesta. Uroš Mikelj (Calcit Bike Team) je bio najbrži i zauzeo 1. mjesto. Na 2. mjestu slijedi Matjaž Budin (MBK Sportr.si) te Primož Jurak (ŠD 2Simpl) na 3. mjestu. Od Hrvata najbrži bio je Goran Škrinjar (BK Ciklus), dok je BiH vozač Irvin Hušić (BK Faust Vrančić) zauzeo 10. mjesto.

Luka Čanak

 
19.06.2018.

Kvalifikacije za 4. NL Središte – uzvratni susret Tondach (B) – Samobor 5:0 (3:0)

NOGOMET - Dotaknuli dno, ako uopće jesu...

Kvalifikacije za 4. NL Središte – uzvratni susret
Tondach (B) – Samobor 5:0 (3:0)

BEDEKOVČINA – Igralište NK Tondach

Gledatelja 500

Sudac: Firm

Pomoćnici: Lang i Maloča (svi iz Zagreba)

Strijelci: 1:0 Aljinović (15 – ag), 2:0 R. Jurina(34), 3:0 Frtalj(37), 4:0 Frtalj(61), 5:0 L. Jurina(80)

TONDACH BEDEKOVČINA: Družinec (od 70. Šoštarić), Rogan, Hendija, Bosec, Šalković (od 41. J. Čehulić), R. Jurina, M. Čehulić, L. Jurina, Borovčak, Frtalj (od 82. Sedlar), Lončarić (od 63. Jaković)

Trener: Drago Bartolić

SAMOBOR: Kranjec, F. Bišan, Noršić, Severec, Regović, Ovčariček (od 66. V. Bišćan), Pavlin, Aljinović, Hanachi, Ibrahimović, Golubić

Trener: Davor Orsag

Igrač utakmice: Karlo Frtalj (Tondach)

Samoborsko nogometno proljeće konačno je završilo. Porazom od 5:0 u uzvratnom susretu u Bedekovčini, momčad iz Hebrangove ulice završila je sudjelovanje u 4. nogometnoj ligi te će od jeseni novi „izazov“ za Samoborce biti Jedinstvena županijska liga. Da će lov na nadoknadu minusa od dva gola iz prvoga susreta biti uzaludan postalo je jasno i prije početka dvoboja jer su gosti u Bedekovčinu doputovali sa samo 12 igrača. Naime, Klemenčić, Kižlin i Voloder su umjesto uzvratnog dvoboja subotnje poslijepodne iskoristili za sudjelovanje na malonogometnom turniru u samoborskom kraju. Već ta činjenica dovoljno govori kakvo stanje vlada u klubu… Da i od goreg postoji gore, pokazalo se već u 15. minuti kada je Aljinović glavom nenamjerno skrenuo loptu iza leđa iznenađenog Kranjeca i tako domaćine ni krive ni dužne“ doveo u početnu prednost. Do odmora potvrdu promocije Tondacha donose Jurina i Frtalj, a u nastavku još jednom Frtalj i drugi brat Jurina zaokružuju priču na konačnih 5:0. Samoborci su se borili koliko su mogli, ali iskustvo i kvaliteta u ovih 180 minuta baraža bili su na strani Zagoraca.

Ljeto pred Upravom NK Samobora donosi brojne upitnike. Nešto se jednostavno mora promijeniti, jer nogomet u Samoboru, barem kada je u pitanju njegov najpoznatiji predstavnik, dotaknuo je dno.

M.M.

 

25. izdanje XCO Samobor

Kvalifikacije za 4. NL Središte – uzvratni susret Tondach (B) – Samobor 5:0 (3:0)

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002