12.06.2018.

Velik uspjeh samoborske judašice na Europskom kupu

JUDO - Katarina Lucija Vuković srebrna

Velik uspjeh samoborske judašice na Europskom kupu

Katarina Lucija Vuković nastavlja ispisivati povijest samoborskog juda. Na Europskom seniorskom kupu, održanom u subotu i nedjelju u Beogradu, osvojila je srebrnu, prvu seniorsku medalju s europskih kupova za samoborski judo i svoj Judo klub Profectus Samobor. Na natjecanju je nastupilo oko 260 natjecatelja iz 34 zemlje s 3 kontinenta, a Katarina Lucija je nastupila u kategoriji seniorki preko 78 kilograma.

U konkurenciji 10 natjecateljica ždrijeb joj je u prvom kolu donio Baltić, predstavnicu Srbije. Ponesena navijanjem s tribina Baltić je krenula dobro i povela wazarijem, ali je ubrzo Katarina Lucija preuzela inicijativu, navela protivnicu na dvije kazne i na kraju došla do pobjede ipponom, 30-ak sekundi prije kraja regularnog vremena.

Nagy Kitti, sljedeća protivnica, mađarska seniorska viceprvakinja i jedna od najboljih Mađarica, protiv Katarine Lucije nije mogla. Nešto više od pola borbe je proteklo u kojima se Mađarica samo branila i zbog čega su je suci nakon tri kazne i diskvalificirali.

Polufinale je Katarini Luciji donijelo i psihički najtežu borbu. Zrinka Miočić iz Splita je njezina dugogodišnja suparnica na mnogim hrvatskim i europskim turnirima, obje se vrlo dobro poznaju i često zajedno treniraju. Miočić je u nekoliko posljednjih borbi odnijela pobjede, ali su sve borbe bile vrlo izjednačene i tek su detalji odlučivali o pobjednici. Ovaj put Katarina Lucija je dominirala od početka do kraja borbe. Natjerala je protivnicu na dvije kazne, bacila je na wazari i na kraju u borbi na tlu pobijedila gušenjem.

U finalnoj borbi suparnica joj je bila iskusnija i teža poljska seniorska viceprvakinja Anna Zaleczna. Katarina Lucija je dobro krenula i uzastopnim napadima natjerala protivnicu na branjenje, a suci su to kaznili opomenom. Tada je Poljakinja iskoristila svoju veću masu i bacila Katarinu Luciju na wazari i uhvatila u zahvat iz kojeg se Katarina Lucija uspjela izvući prije bodovanja. Ubrzo je Zaleczna uspješno ponovila svoj napad, završila borbu i uzela zlato.

Katarina Lucija Vuković je od ove godine seniorka i na europskim seniorskim turnirima tek počinje sakupljati iskustvo u borbama protiv iskusnijih protivnica. Ovogodišnja dva europska kupa, u Dubrovniku i Sarajevu, završila je tik do pobjedničkog postolja, na 4. i 5. mjestu, a već sada je stigla i tako željena medalja. Ovaj rezultat, osim novih bodova na europskoj listi, donosi i dobro raspoloženje, jer je pokazao raznovrsnost Katarininog juda u pobjedama bacanjem, gušenjem u borbi na tlu i taktičkom pobjedom diskvalifikacijom protivnice.

Dobrim vijestima tu nije kraj, jer je Katarina Lucija izabrana u hrvatsku sveučilišnu reprezentaciju za sudjelovanje na Europskim sveučilišnim igrama koje će se od 15. do 28. srpnja održati u Coimbri u Portugalu. Velika je to pohvala i za nju i za Judo klub Profectus Samobor.

T.I.

 
12.06.2018.

Doigravanje za ostanak u 4. ligi

NOGOMET - U četvrtak protiv Tondacha

Doigravanje za ostanak u 4. ligi

Na današnjem izvlačenju u prostorima HNS–a odlučeno je da će Samobor u kvalifikacijama za ostanak u 4. ligi igrati protiv momčadi Tondacha iz Bedekovčine.

Prvi susret igra se u četvrtak, 14. lipnja, u 18 sati na Gradskom stadionu u Samoboru, dok će se uzvrat odigrati u Bedekovčini, dva dana kasnije, u 17,30 sati.

Drugi par baraža čine Ilovac i Moslavina iz Kutine.

M.M.

 

Velik uspjeh samoborske judašice na Europskom kupu

Doigravanje za ostanak u 4. ligi

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002